Feru’ de la Cotroceni devine tot mai penibil

Problema este că nimeni din preajma lui nu are curaj să-l tragă de mânecă.

Săptămâna trecută, a ieșit și Iohannis din casă pentru a-l vedea românii, să nu zică cumva vreo unul că iar a plecat la o partidă de golf. Sportul nostru național. El a spus-o. Nu eu.

Și cum a scos nasul afară, cum jurnaliștii l-au podidit cu întrebări. Care mai de care mai răutăcioase. Dar una l-a bucurat atât de mult încât a început să vorbească cu un patos de îți aducea aminte de perioada din campania electorală.

Întrebarea reporterului: „Au crescut prețurile la energie electrică, la gaze naturale, la alimente. Inflația e la cote foarte mari, de două cifre, dobânzile la bănci cresc. Care este motivul, domnule președinte?”

El, roboțelul de la Cotroceni, alintat Feru’, a luat o aură de om preocupat pentru starea românului de rând și a dat răspunsul mult așteptat: „De toate astea e vinovat numai Puuutiiin! Nimeni altcineva. Din cauza lui Puuutiiin românii se află în situația asta grea”.

Băi, să auzi și să nu crezi. Păi, toți analiștii financiari, care ne-au împuiat capul cu tot felul de termeni tehnici, cu analize peste analize, cu calcule destul de întortocheate, n-au știut adevărata cauză a crizei economice din țară? Noroc cu președintele nostru. El ne luminează pe toți. Fără el nu știu ce ne-am fi făcut. Se vede că e neamț. Nu se joacă cu țara. Ci doar o joacă.

Acum că am aflat cauza, am găsit și multe explicații la unele dileme de-ale mele. Acum se explică de ce ficior-miu are restanță la facultate. În perioada aia tocmai ce Puuutiiin ataca Ucraina. Normal că băiatu’ s-a stresat și nu s-a mai putut concentra la examen. Ptiu. Și eu care credeam că nu învățase. Cum era să dau vina pe el. Noroc de Feru’.

Dacă vă aduceți aminte el a mai găsit câțiva vinovați pentru că ne mergea nouă greu în anii trecuți. Primul a fost Viiictooor Pooontaaa. Din cauza lui a izbucnit incendiul de la Colectiv și din vina lui nu erau locuri pentru răniții grav. Și iaca Dumnezeu la pedepsit și a dispărut de pe scena politică. Apoi a venit pandemia în 2020. Știți de ce a ajuns în România Covidu’? Din cauza ălora de la PeeeSeeeDeee. Și ca să-i pedepsească pe cei de la PeeeSeeeDeee, Feru’ nostru i-a băgat la guvernare. Dacă rămâneau în opoziție se țineau numai de prostii, atacuri la persoană, tot felul de dezvăluiri. Așa, fiind la guvernare, îi ține ocupați.

ȘI acum vine vestea bună. Știți cum s-a terminat pandemia? Ei, aici v-am blocat. Tot din cauza lui Puuutiiin. A pornit atacul în Ucraina și a dispărut și Covisu’. Sunt curios cine va fi vinovat pentru încetarea războiului pornit de ruși împotriva vecinilor noștri ucraineni.

Până atunci vă urez să aveți parte de liniște și sănătate. Dacă nu vi se adeverește să știți de ce: „Viiinooovaaat eeesteee Putiiin!”.

 

Vă salută,

Vladimir Putinică

Vocea Botosani

Articolul precedentBotosani LIVE #01
Articolul următorFrankfurt – Rangers: Echipa lui Ianis Hagi are șansa a doua în finala de la Sevilla (22:00), Vezi cine televizează meciul!