1 iunie – zi neagră pentru parlamentarii români

Aleșii noștri erau s-o pățească ce pățim noi cu ei de fiecare dată după ce îi votăm.

De 1 iunie – Ziua Copilului – parlamentarii noștri dragi au tras o sperietură de ziceau că au pierdut imunitatea și banii pentru efortul lor „supraomenesc” în slujba poporului. Hmm. Îmi aduce aminte de serialul ucrainean care seamănă foarte mult cu realitatea din România.

Dar să vă spun despre ce este vorba.

De Ziua Copilului, de obicei, se organizează porțile deschise la diferite instituții ale statului. Una dintre instituții care și-a deschis larg porțile în fața copiilor a fost și Parlamentul României. Și au venit cei mici, s-au așezat pe scaune, au vorbit la microfon, au vociferat și chiar au vorbit vrute şi nevrute. Exact ca în Parlamentul României.

La un moment dat, unul dintre ei, mai cu tupeu, a venit cu propunerea să voteze și ceva legi. Or fi văzut la ăștia mai mari cum votează pe repede înainte anumite legi făcute pe genunchi.

Au supus la vot și au trecut la adoptarea unor legi. Ce credeți că au propus și votat cei mici?

Prima dată și-au votat dublarea alocațiilor, mărirea numărului de zile de vacanță și scoaterea tezelor și a notelor din clasele primare și gimnaziale. Ăștia mici sigur au văzut cum fac minunații noștri parlamentari. Altfel nu-mi dau seama cum de le-a venit astfel de idei.

Ei, dar copiii nu s-au oprit aici. Au mai votat scoaterea pensiilor speciale și tăierea indemnizațiilor la jumătate a parlamentarilor români. Și aici votul a fost în unanimitate.

Apoi s-a făcut comunicarea scrisă la Cotroceni pentru promulgare. Aici, surpriză… Robo Iohannis nu a mai deschis nicio poartă copiilor în acest an. Ori o fi uitat, ori n-a vrut să-i fie deranjat somnul de la amiază.

Bucurie mare pentru parlamentari, pentru că ai au crezut că cei mici o fac doar în joacă. Numai că ei chiar au luat-o în serios. Transpirați și roșii la față, parlamentarii au ferecat porțile de la Cotroceni și, apoi, au sunat la Monitorul Oficial să dacă vadă cei de acolo lucrează. Nu lucrau. Erau liberi de 1 Iunie. Norocul lor.

Așa că au preluat ei legile votate de cei mici și le-au pus la sertar ca săptămâna viitoare, pe la vreo marți, ca să le anuleze. Da, că până atunci este Înălţarea, apoi vinerea, weekend, luni e început de săptămână, așa că rămâne pe marți.

Ptiu, prin ce-au trecut parlamentarii noștri. Erau să rămân și săraci, și fără imunitate. O adevărată zi neagră a devenit 1 iunie – Ziua copilului pentru parlamentarii noştri.

 

Vă transmite al vostru,

Mâţu Florin Ciolanu

Vocea Botosani

Articolul precedentVocea Botosani – Minutul de Cultura ep2 – Val Guraliuc
Articolul următorVocea Botosani – Minutul de Cultura ep3 – Val Guraliuc