Înaintea celui de-al doilea joc al României în Liga Națiunilor, cel din această seară cu Bosnis și Herțegovina, nu strică o serie de considerații legate de ceea ce joacă acum Naționala.

Adică nimic…

Mi-a fost frică de ce va urma, chiar după primele două partide ale ”tricolorilor”, sub comanda lui Edi Iordănescu. Am pierdut cu grecii, am remizat în Israel, două partide în care prima reprezentativă nu s-a remarcat cu nimic. Am zis atunci, cu jumate’ de gură:  ”E ok, testează omul…hai să-l mai așteptăm puțin”.

Nu a fost așa. Noul antrenor s-a încăpățânat să-și impună rapid tactica, una lipsită de consistență, fără a încerca nici măcar să împrumute din ceea ce e construit Rădoi la națională. Ok, și sub comanda lui Mirel România a dat suficiente rateuri, însă în sfârșit echipa părea că are o logică de joc, un stil propriu.Edi Iordănescu nu a ținut cont (până acum) de toate acestea, iar urmarea a fost catastrofală: o evoluție jalnică și un eșec așteptat în Muntenegru.

Ce urmează? În opinia mea, dacă România nu câștigă minimum 6 puncte în următoarele 3 partide din Liga Națiunilor, toate programate în această primă jumătate a lunii iunie, Federația Română nu mai are nici cel mai mic motiv din lume să-l țină pe Iordănescu pe bancă!

De ce? Simplu! Campania din Liga Națiunilor ar fi completamente compromisă, iar FRF ar trebui să grăbescă o schimbare și prin prisma faptului că pănă la startul preliminariilor pentru Euro 2024 n-ar mai fi decât câteva luni. Iar acolo nu ne vom duela doar cu Muntenegru, Bosnia sau Finlanda…

Ar fi de asemenea momentul ca FRF să-și pună nu doar mintea la contribuție în identificarea unui antrenor competent și capabil să aducă România pe linia de plutire. Este nevoie și de bani. Federația ar trebui să-și deschidă visteria pentru a semnat cu un tehnician de calibru, nu doar unul care să se încadreze salarial în ceea ce forul caută. Pentru că ăsta a fost de ani buni singurul criteriu urmărit de federație: antrenor pe bani puțini, în detrimentul evident al performanței.

Până pe la 12 noaptea însă, HAI ROMÂNIA!

 

Vocea Botosani

Articolul precedentVocea Botosani – Minutul de Cultura EP5 – Val Guraliuc
Articolul următorVocea Botosani – Minutul de Cultura EP6 – Val Guraliuc