Bodiguardu’ mai tare ca primaru’

Vocea Botosani

   Și mai ales când e îmbrăcat la fel cu un polițist atunci este bine să te dai din calea lui.

Apoi când mai auziți vorba asta că „Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții” să știți că este adevărat.

Și asta vă spun din experiența unui creștin ortodox care a parcat mașina în fața primăriei din comuna Vârfu Câmpului, județul Botoșani. A oprit mașina, a scos telefonul și, pac!, s-a trezit cu „agentul de securitate” de la primărie. Ca precizare, nu are nicio legătură cu agentul 007. Bate cu pumnul în mașină, respectivul creștin deschide portiera și, după care, primește niște amenințări: „Dacă nu închizi telefonu’, te sparg, să moară mama. Închide telefonu’. Ai auzit?”.

ȘI de aici a apărut tot scandalul. Agentu’, văzând că nu are niciun efect amenințarea, pune mâna pe un telefon și sună la 112. Povestește toată tărășenia iar, la sfârșit, cel (sau cea) de la celălalt capăt a „firului” îi spune că respectivul creștin poate filma sau fotografia clădirea primăriei, iar el, agentu’, să se ducă la postul lui și să-și vadă de treabă. Nu i-a convenit, dar nu a avut ce face și s-a conformat.

 

Acum, de ce a trebuit să facă tot circuitul ăsta, bănuiala noastră este că a vrut să dea bine la șefii lui, dar nu prea i-a ieșit pasența. Poate doamna primar de la Vârfu Câmpului (că e vorba de o doamnă) i-ar fi zis la plecare să fie cât mai vigilent, în sensul să nu doarmă în post, dar el, agentu’, a înțeles altceva.

 

Și te mai gândești și la faptul că acel creștin poate vroia să vorbească cu cineva din conducerea primăriei, fără să-și dea seama că se terminase programul, dar nu a mai apucat. Ce ți-e și cu vigilența asta…

 

Vă salută al vostru agent 008,

 

Ion Ion Blondu

Vocea Botosani

Articolul precedentVocea Botosani – Minutul de Cultura EP8 – Val Guraliuc
Articolul următorNici Balint, nici Papură: Mihai Teja, noul antrenor al Botoșaniului!