România – Finlanda: Se clatină scaunul lui Iordănescu? »» Echipe probabile + cine transmite meciul

România dispută astăzi, de la ora 21:45, pe stadionul din Giulești,  cel de-al treilea meci al grupei de Liga Națiunilor.

Adversară îi va fi Finlanda, reprezentativă fără niciun succes în palmares contra ”tricolorilor”. Este vorba de 11 confruntări, 8 dintre acestea câștigate de România.

Situația îi este însă potrivnică acum naționalei noastre. Sub comanda lui Edi Iordănescu, România a ratat toate punctele primelor două jocuri ale grupei, meciuri în care România nici măcar nu a reușit să marcheze: 0-2 în Muntenegru, 0-1 în Bosnia.

La polul opus, finlandezii au cucerit 4 puncte, după egalul de acasă cu bosniacii, scor 1-1, și succesul, scor 2-0, contra muntenegrenilor.

România – Finlanda: Se clatină scaunul lui Iordănescu?

Seria negativă a primei reprezentative – aici fiind incluse și amicalele cu Grecia (0-1) și Israel (2-2) – ridică semne de întrebare în legătură cu capacitate lui Edi Iordănescu de a manageria prima reprezentativă. În funcție de rezultatul obținut astăzi, dar și de cel de marți, atunci România are, pe teren propriu, revanșa cu Muntenegru, nu ar fi deloc exclus să se ia în calcul demiterea antrenorului.  Argumentele federației ar fi date de ratarea sezonului din Liga Națiunilor, dar și de apropierea cu pași repezi a unei noi campanii, cea de calificare la Euro 2024.

Iordănescu în schimb nu se gândește la o eventuală demisie. Întrebat, la conferința de presă susținută ieri, dacă va demisiona în cazul unui finiș al României pe ultimul loc al grupei și a retrogradării în grupa valorică C, Iordănescu a declarat: „Eu ştiu că am un contract, ştiu că am un target de îndeplinit, ştiu că am un meci pe care încerc să îl pregătesc cât mai bine. Sunt sigur că dacă luăm trei puncte vom vedea altfel lucrurile din multe puncte de vedere, cu mai multă speranţă

România – Finlanda: Echipele probabile conform Gazetei Sporturilor

România: Fl. Niță – Rațiu, Chiricheș, Burcă, Bancu – D. Olaru, M. Marin, Cicâldău – Sorescu, G. Pușcaș, Oct. Popescu
Rezerve: H. Moldovan, Aioani, Cr. Manea, Ad. Rus, Camora, Al. Crețu, Al. Maxim, R. Marin, V. Mihăilă, Hanca, A. Ivan, Fl. Tănase
Absenți: I. Cristea, Alibec (accidentați)
Selecționer: Edward Iordănescu (43 de ani)

Finlanda: Hrádecký – Alho, L. Väisänen, Ivanov, O’Shaughnessy, Uronen – Lod, Schüller, Kamara – Pukki, Pohjanpalo
Rezerve: Joronen, Eriksson, Jensen, S. Väisänen, Granlund, Tenho, Nissilä, Niskanen, Lingman, Valakari, Källman, Taylor
Absenți: Forss (accidentat), Lappalainen (coronavirus)
Selecționer: Markku Kanerva (58 de ani)

Arbitru: Harald Lechner. Asistenți: Maximilian Kolbitsch, Andreas Staudinger (toți din Austria)
Stadion: Rapid-Giulești (București)

Meciul România – Finlanda va fi televizat, începând cu ora 21:45, de postul Antena 1.

Articolul precedentVocea Botosani – Minutul de Cultura EP9 – Val Guraliuc
Articolul următorRomânia – Finlanda 1-0: Prima victorie a lui Edi! Vezi golul marcat de Bancu »»