Ajutoare pentru „săracii” parlamentari

Nu știu cum fac guvernații noștri ordonațele astea că în loc să ajute pulimea din țară, câștigați rămân tot parlamentarii.

De când avem această minunată coaliție de guvernare, România în loc să se îndrepte de la bine la tot mai bine, o ia de la rău la foarte rău. Orice inițiativă pe care o iau cei din Guvern parcă le fac împotriva românilor de rând. Ei zic că e de bine, dar rezultatele arată că da, e de bine, dar tot pentru cei din conducere. Populimea rămâne cu buzele umflate (oare și-or fi pus botox?, întreb și eu).

Concret. Au adoptat OUG 27 /2022 privind calcularea prețului la energia electrică în funcție de consum. Mulți au contestat fiindcă este o prostie și beneficiarii adevărați nu vor fi cei care sunt săraci și poate se încălzesc cu aparate conectate la curent electric, ci tot ei, guvernații.

S-a putut vedea la un parlamentar căruia i-a venit factura la energia electrică. A fost facturat la cel mai mic tarif fiindcă a avut un consum de până la 100 de KWh. Și asta nu pentru că stat la lumina lumânării și a făcut economie. Nu. A fost plecat la București și acasă nu era nimeni care să consume curent electric.

Iată ce spune parlamentarul.

„Ce credeți? Primesc până în luna martie 2023 un preț plafonat la 0,68 lei/kWh. Un deputat în Parlamentul României primeşte preț subvenționat de statul român. Această aberație este doar vârful icebergului. O persoană cu venituri modeste, dar care se încălzeşte consumând energie electrică nu va beneficia de sprijin pentru că depăşeşte limita de consum pentru care prețul e plafonat... Aici am ajuns. Mi-au dat tarif social la factura de energie. Nici măcar nu pot renunța el”.

Ei, ce spuneți!? Au făcut-o și pe asta. Stați că nu se opresc aici. Deja au anunțat că se măresc salariile. LOR! Ale noastre… Nu au acoperire bugetară. Pensiile? La anul și la mulți ani. Poate scade numărul pensionarilor. Gândesc ei. Noi, nu. Că sunt părinții și bunicii noștri.

Așa că se adeverește vorba că „cine are pâinea și cuțitul face împărțeala”. Noi rămânem cu circul și cu foamea.

Vă transmite un salut electrizant al vostru,

Dorel Măciucă

Vocea Botosani

Articolul precedentRomânia – Finlanda 1-0: Prima victorie a lui Edi! Vezi golul marcat de Bancu »»
Articolul următorVocea Botosani – Minutul de Cultura EP10 – Val Guraliuc