Judeţul Botoşani lider la recensământ

Botoşaniul este fruntaş atât la autorecenzare, cât şi la recenzarea de pe teren făcută pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor.

Judeţul Botoşani este pe locul 1 la nivel naţional în ceea ce priveşte recensământul. Astfel, după etapa de autorecenzare, cât şi după cele 29 de zile din recenzarea de pe teren pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor, au fost recenzate 86,1% de persoane în total, populaţie rezidentă estimată la nivelul judeţului.

La nivel naţional şi la recenzarea pe teren, în funcţie de numărul de persoane şi chestionare completate din numărul populaţiei estimate judeţul Botoşani ocupă locul I. Dintre acestea, numărul persoanelor validate la autorecenzare a fost de 204.035, iar rămase pentru recenzarea faţă în faţă sunt 161.651 persoane.

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Botoşani, dintre persoanele care au rămas de recenzat în teren, până pe 27 iunie au fost deja încărcate pe server 110.724 persoane şi 68.154 de chestionare. Botoşaniul a fost fruntaş şi la autorecenzare timp de patru săptămâni, iar în ultima a ajuns pe locul 9, judeţele Harghita, Covasna urcând în clasament.

Cele mai puţine chestionare completate s-au înregistrat în municipiul Botoşani, Mihăileni, Suliţa, Răuseni, Truşeşti şi Durneşti, care abia au trecut 65%.

La nivel naţional, după 29 de zile de recenzare pe teren, au fost completate peste 2,3 milioane de chestionare, ceea ce înseamnă că un procent de 32,5% din populaţie a rămas de recenzat.

În această etapă, care se va încheia pe 17 iulie, recenzorii se deplasează la adresele de reşedinţă ale persoanelor care nu s-au autorecenzat în etapa precedentă şi se colectează datele tuturor persoanelor rezidente în România, indiferent de cetăţenie, care locuiau pe teritoriul ţării, de cel puţin 12 luni, la data de 1 iunie.

Adrian Dimitriu

Articolul precedentCinci românce joacă azi la Wimbledon: Halep vs Muchova, de la ora 18:30
Articolul următorVocea Botosani – Minutul de Cultura EP21 – Val Guraliuc