FC Botoșani – FC Basel: Amical de lux pentru echipa lui Teja, azi, în Austria!

Mihai Teja, noul antrenor al FC Botoșani
Mihai Teja, noul antrenor al FC Botoșani

FC Botoșani va susține astăzi de la ora 17:00, cel de-al doilea amical din Austria. Adversara moldovenilor va fi vicecampioana Elveției, FC Basel.  

Formația lui Mihai Teja a început cu stângul seria jocurilor de verificare pe pământ austriac, cedând cu 4-0 (3-0) în fața azerilor de la FK Qarabag.

Contra campioanei Azerbaidjanului, Teja, tehnician care l-a înlocuit în această vară pe Croitoru, ajuns între timp la „U” Craiova 1948, a mizat pe Pap – Patache, Moescu, Șeroni, Dragu -Florescu, Obedeanu, Târcoveanu – Tisdell, Roman II, Petkvoski, pe parcursul partidei în teren intrând și Ureche, Sno, Dican, Țigănașu, David, Nechita, Papa, Camara, Lupeta și Mailat.

Cine este FC Basel

Înființată în anul 1893, FC Basel una dintre cele mai galonate echipe din fotbalul elvețian. Formația de pe ”St. Jackob’s Park” a adunat 20 de titluri, plus alte 13 cupe interne. 

O prezență constantă în fazele superioare ale cupelor europene, FC Basel a atins în sezonul anterior 16-imile Conference League. Faza grupelor a depășit-o cu 14 puncte acumulate, un nou record pentru o trupă din prima ligă a Elveției.

Antrenată, începând cu acest sezon, de fostul mare internațional elvețian Alexander Frey, FC Basel are un lot cu o valoare de piață estimată la 24 de milioane de euro. 

Încă două amicale în Austria

După jocul de astăzu cu Basel, FC Botoșani va mai susține două jocuri de verificare în Austria. Pe 2 iulie de la ora 19:00, la Schwaz, moldovenii vor întâlni nou-promovata în liga secundă austriacă Schwaz SC, după care, în ultimul meci pe pământ austriac, gruparea lui Teja va juca pe 5 iulie de la ora 18:00 la Westendorf  cu Viktoria Plzeň, campioana Cehiei.

Vă reamintim că înainte de a pleca în Austria, echipa lui Mihai Teja a susținut un amical cu Poli Iași, impunându-se cu 4-1.

Revenirea FC Botoșani din cantonamentul din Austria este prevăzută pentru data de 7 iulie. Startul noului sezon competițional al Ligii 1 va fi pe 16 iulie

Articolul precedent#25 VOCEA BOTOSANI – invitat D. Doctor Monica Delia Adăscăliței
Articolul următorVocea Botosani – Minutul de Cultura EP23 – Val Guraliuc