CFR Cluj își începe aventura europeană: Pyunik, primul obstacol

CFR Cluj va debuta astăzi în sezonul 2022/2023 al Ligii Campionilor. Adversara campioanei României va fi Pyunik Erevan, trupă care și-a trecut în palmares titlul din Armenia, la finele stagiunii anterioare. Programat de la ora 19:00, meciul va fi televizat de Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

30 de ani, 15 titluri

Înființată în anul 1992, Pyunik este actualmente trupa cu cele mai multe titluri cucerite – 15 – în prima ligă armeană. Cu toate acestea, performanța din campionatul trecut a venit după 6 ani de pauză, fiind bifată sub comanda tânărului antrenorul Yegishe Melikyan.

Totuși, spre diferență de campionatul anterior, Pyunik nu va conta în noul sezon și implicit în dubla cu CFR, pe trei jucători de bază. Ivorianul Serge Deble, adus în iarnă și autor a 8 goluri în 16 meciuri, a ajuns la Tobol, în Kazahstan, în timp ce Hugo Firmino, jucător cu 16 goluri în 30 de partide disputate pentru Pyunik, a fost transferat de rivala internă, Ararat-Armenia. O altă pierdere importantă este columbianul Jose Caraballo, ajuns la final de contract.

6.6 milioane de euro valorează, conform Transfermarkt, lotul echipei Pyunik

Victorii pe linie în amicale

La polul opus, deși a trecut prin transformări majore la nivelul lotului, se poate considera că CFR Cluj a realizat transferuri inteligente. Cel puțin acesta pare a fi verdictul după amicalele disputate, patru confruntări câștigate la 0 de elevii lui Petrescu.

În plus, CFR este și mai avansată în ceea ce privește pregătirea viitoarei stagiuni. Liga 1 s-a încheiat cu o săptămâna mai devreme decât întrecerea din Armenia, clujenii urmând a debuta oficial în competițiile interne chiar sâmbătă, în Supercupa cu Sepsi. Pentru Pyunik pregătirea de vară se află abia la început, prima ligă armeană pornind la drum în prima săptămână din august.

29.3 milioane de euro este valoarea de piață a lotului campioanei României.

Echipele probabile:

Pyunik: Buhnev – Dașian, Bratkov, Gajici, Vakulenko, Juninho – Mladenovici, Cociuc, Andre Luiz, Juricici – Otubanjo

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, A. Burcă, Kolinger, Camora – Boateng, Cvek – Deac, Mistrati, Petrila – Debeljuh

1.52 este cota oferită de bookmakeri pentru un succes al CFR-ului, la Erevan

Manşa secundă a dublei din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, va avea loc la Cluj-Napoca, pe 13 iulie, de la ora 21:30.

Dacă va trece de Pyunik Erevan, CFR Cluj va juca împotriva învingătoarea din „dubla” Dudelange (Luxemburg) – KF Tirana (Albania).

Articolul precedent#27 Vocea Botosani – Invitat Verginel Dumitru Gireadă primarul comunei Mihai Eminescu
Articolul următorComunicat de presă – Noi măsuri pentru oameni și companii