Cifrele Superligii: Care este cea mai scumpă echipă, cât valorează cel mai bun 11 și care este cel mai bine cotat jucător

Ca și înaintea stagiunii precedente, FCSB este echipa cu cel mai scump lot din eșalonul de elită al fotbalului intern. Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, jucătorii aflați sub comanda lui Toni Petrea au o valoare de piață estimată la 33.95 milioane euro. 

Campioana CFR Cluj este a doua în acest top. Compus din 39 de jucători, față de cei 36 luați în calcul de Transfermark în ceea ce o privește pe FCSB, lotul cu care Dan Petrescu va aborda noul campionat este estimat la 29.53 milioane euro.

Universitatea Craiova completează podiumul, cu jucători în valoare de 19.2 milioane euro. În top 6 mai intră Rapid (14.28 milioane euro), Sepsi (13.75 milioane euro) și Farul. Gruparea patronată și antrenată de Gheorghe Hagi are un lot ce valorează puțin peste 12 milioane euro.

Deși a avut prezențe în două din ultimele trei play-off-uri ale Ligii 1 și a jucat barajul pentru Conference League, la finalul campionatului anterior, FC Botoșani are în acest sezon, conform estimărilor Transfermarkt, un lot estimat la doar 7.35 milioane euro. Mai ”ieftine” sunt doar Chindia, formație ce a dat baraj pentru menținerea în Liga 1, CS Mioveni, locul 12 în finalul campionatului 2021/22 și cele trei nou-promovate, Petrolul, Hermannstadt și Universitatea Cluj.

CFR domină primul 11 al Superligii

Chiar dacă se poziționează după FCSB în ceea ce privește valoarea totală a lotului, CFR Cluj are cei mai mulți jucători în primul 11 al Superligii, raportat la cota de piață a jucătorilor.

Conform Transfermarkt, într-o așezare 1-4-2-3-1 ”most valuable XI”, CFR este reprezentată de 6 jucători: atacantul Debeljuh, închizătorii Boateng și Bordeianu, plus fundașii Burcă, Manea și Grahovac. De remarcat prezența în acest prim 11 a doi foști jucători de la FC Botoșani, Bordeianu și Burcă.

Site-ul de specialitate menționat îl cotează pe Darius Olaru (24 de ani) drept cel mai scump jucător care evoluează în acest moment, în campionatul intern. Mijlocașul ofensiv al FCSB-ului are o cotă de piață de 5.5 milioane euro. Octavian Popescu (19 ani), ”perla” lui Gigi Becali, valorează 4 milioane de euro, la egalitate cu Andrei Burcă (29 de ani).

Conform Transfermarkt, Darius Olaru (FCSB) este cel mai scump jucător care activează în Liga 1
Conform Transfermarkt, Darius Olaru (FCSB) este cel mai scump jucător care activează în Liga 1

Sezonul 2022/23 al Superligii va debuta la finele acestei săptămâni. Cel mai important meci al rundei inaugurale este CFR Cluj – Rapid, partidă programată sâmbătă, de la ora 21:30.
FC Botoșani își va începe aventura în noul sezon pe ”Municipal”, luni de la ora 18:30, contra Chindiei Târgoviște. Vezi aici programul complet al turului Superligii.

  • Hermannstadt – Mioveni, vineri, 15 iulie, ora 18:30
  • Universitatea Craiova – Sepsi, vineri, 15 iulie, ora 21:30
  • FC Argeș – UTA, sâmbătă, 16 iulie, ora 18:30
  • CFR Cluj – Rapid, sâmbătă, 16 iulie, ora 21:30
  • Farul – U Craiova 1948, duminică, 17 iulie, ora 18:30
  • FCSB – U Cluj, duminică, 17 iulie, ora 21:30
  • FC Botoșani – Chindia, luni, 18 iulie, ora 18:30
  • Petrolul – FC Voluntari, luni, 18 iulie, ora 21:30
Articolul precedentVocea Botosani – Minutul de Cultura EP29 – Val Guraliuc
Articolul următorVocea Botosani – Minutul de Cultura EP30 – Val Guraliuc