Mihai Teja, desemnat cel mai bun antrenor al etapei II-a din Superliga!

Mihai Teja este pe val! Tehnicianul care a preluat cârmele grupării locale în această vară, a fost desemnat de Liga Profesionistă de Fotbal cel mai bun antrenor al rundei secunde din Superliga. 

LPF.ro a evidențiat, în caracterizarea tehnicianului, aspectele care l-au propulsat pe Teja în postura de antrenor al etapei a II-a: ”Instalat în această vară, a reușit să formeze rapid un grup, alături de care a izbutit punctaj maxim în primele două runde.”.

Nota bene, Teja nu a fost singurul botoșănean inclus în echipa rundei. Victoria la 0 reușită de ”roș-alb-albaștri” la Mediaș, contra Voluntariului, i-a garantat un loc în această formulă ideală și fundașului Dican: ”Pe lângă prestația ireproșabilă din defensivă, s-a remarcat iar la fazele fixe din careul advers, la una dintre ele pasând decisiv pentru singurul gol al meciului. A avut un procentaj de 100 % dueluri câștigate (11 din 11)” notează LPF.ro.

După primele două etape ale Superligii, FC Botoșani ocupă locul 1, la egalitate cu Farul Constanța, cu maximum de puncte acumulate. Echipa lui Teja a dispus în cele două confruntări de Chindia, scor 3-2 pe teren propriu, și FC Voluntari, scor 1-0 la Mioveni.

Luni, 1 august, de la ora 18:30, FC Botoșani va evolua la Mediaș, contra nou-promovatei Hermannstadt, într-o partidă contând pentru etapa a 3-a a Superligii de fotbal a României.

Liga Profesionistă de Fotbal prezintă la finalul fiecărei runde cel mai bun unsprezece. Iată cum arată echipa ideală a etapei a 2-a:

PORTAR

Horațiu Moldovan (Rapid / 24 de ani) – A dat siguranţă echipei prin intervenţiile sale, dovadă fiind şi faptul că a avut cel mai mare index Instat dintre portarii cu minute în runda a 2-a.

FUNDAŞI

Júnior Morais (Rapid / 36 de ani) – Folosit în premieră de către giuleşteni pe partea dreaptă, experimentatul fundaş rapidist a avut o evoluţie fără greşeală.

Victor Dican (FC Botoşani / 21 de ani) – Pe lângă prestaţia ireproşabilă din defensivă, s-a remarcat iar la fazele fixe din careul advers, la una dintre ele pasând decisiv pentru singurul gol al meciului. A avut un procentaj de 100 % dueluri câştigate (11 din 11).

Bogdan Mitrea (Sepsi OSK / 34 de ani) – A înscris primul gol din acest sezon. A ajuns la 31 de reuşite în 180 de jocuri strânse pe prima scenă.

Andres Dumitrescu (Sepsi OSK / 21 de ani) – A devenit un jucător important în sistemul gândit de Cristiano Bergodi. A făcut excelent ambele faze de joc.

MIJLOCAŞI

David Miculescu (UTA / 21 de ani, FOTO) – A fost în mare formă! A înscris de două ori şi a pus multă presiune pe apărarea adversă.

Cosmin Matei (Sepsi OSK / 30 de ani) – A transformat un penalty, deschizând drumul covăsnenilor spre o victorie categorică, apoi a oferit cea mai frumoasă pasă decisivă din această rundă.

Ioan Filip (U Cluj / 33 de ani) – Pentru a doua etapă la rând, Ioan Filip a fost cel mai bun jucător al clujenilor. După pasa decisivă din meciul cu FCSB, acum a reuşit primul gol în tricoul ardelenilor.

Benjamin Van Durmen (FC U 1948 / 25 de ani) – A făcut cel mai bun meci pe prima scenă din România. Graţie dublei reuşite, oltenii au învins deţinătoarea titlului.

ATACANŢI

Marko Dugandžić (Rapid / 28 de ani) – Cu un gol şi o pasă decisivă, puternicul vârf croat a avut un debut formidabil în tricoul Rapidului.

Adrian Petre (Farul / 24 de ani) – Introdus la pauză, a contribuit decisiv la victoria dobrogenilor cu o dublă.

ANTRENORUL ETAPEI

Mihai Teja (FC Botoşani / 43 de ani) – Instalat în această vară, a reuşit să formeze rapid un grup, alături de care a izbutit punctaj maxim în primele două runde.

Articolul precedentNoi fonduri europene pentru România. Comisia Europeană a aprobat Acordul de Parteneriat pentru perioada 2021-2027
Articolul următorVocea Botosani – Minutul de Cultura EP38 – Val Guraliuc