Primăria Comunei Todireni a primit o amendă contravențională cuprinsă între 50.000 lei și 100.000 lei în urma nerealizării unor măsuri în totalitate și la termen stabilite printr-un control tematic planificat dispus de Garda Națională de Mediu- prin Comisariatul Județean Botoșani, ce a avut ca obiect realizarea măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubrizare a localităților.

 

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au descoperit două amplasamente (lângă grajdurile fostului CAP și în zona Movilei-Ceir) unde se depozitau și eliminau deșeuri în afara spațiilor autorizate, mare parte din acestea fiind incendiate, iar altele erau împinse și îngropate. Pe aceste două amplasamente dar și în alte locații au fost descoperite deșeuri rezultate din construcții și demolări, respectiv deșeuri menajere.

 

Având în vedere faptul că în urma celui de-al doilea control nu au fost întreprinse măsurile de rezolvare dispuse de Garda de Mediu Botoșani, a fost aplicată amendă contravențională prevăzută de OUG 195/2005 aprobată cu modificări prin Legea 265/2006 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare, art. 96, alin (3), pct. 9., cu o valoare cuprinsă între 50.000 lei și 100.000 lei.

Articolul precedentFC Botoșani – FC Argeș (18:00): ”Roș-alb-albaștrii” vor revanșa!
Articolul următorVocea Botosani – Minutul de Cultura EP52 – Val Guraliuc