Play-off, menținere în Liga 1 sau retrogradare? Vezi care sunt acum cotele Botoșaniului la casele de pariuri

FC Botoșani
FC Botoșani

După un start debordant de sezon, cu cinci meciuri consecutive fără eșec, serie ce a inclus și victoria cu 1-0 de pe terenul campioanei CFR Cluj, FC Botoșani traversează în acest moment o serie neagră de rezultate.

Trupa lui Teja este fără succes în Superliga în ultimele cinci etape, dueluri din care a obținut un singur punct. Mai mult, în etapa a 11-a, ”roș-alb-albaștrii” s-au făcut de râs pe terenul lui Sepsi, pierzând cu 0-7. Acesta a fost cel mai drastic eșec al botoșănenilor în prima ligă, după promovarea bifată din urmă cu 9 ani.

Evident, prăbușirea în ierarhie după această serie a fost drastică. Cu 12 puncte acumulate în 10 meciuri, FC Botoșani ocupă în acest moment locul 12. Doar U. Cluj, CS Mioveni, Chindia și FCSB, echipă pe care botoșănenii o vor întâlni în restanța de pe 1 decembrie, stau mai prost în clasament.

Bookmakerii mai așteaptă 

Nu este pentru prima dată când FC Botoșani leagă mai multe meciuri cu rezultate negative, situație de care casele de pariuri țin cont. Astfel, în ciuda parcursului slab și a clasării actuale, formația fanion a județului este în continuare cotată relativ bine în ceea ce privește șansele de calificare în play-off.

4.50 are cotă FC Botoșani să prindă o clasare între primele 6 locuri la finele sezonului regulat. Cote mult mai mici au principalele pretendente – CFR, FCSB, Univ. Craiova, Farul și Rapid – bookmakerii considerând că FC Botoșani ar putea accede în play-off după o luptă aprigă cu trupele precum Sepsi (cota 1.50), Hermannstadt (cota 3.00), UTA (cota 3.00) sau FC Voluntari (cota 4.50).

Tot bookmakerii consideră că FC Botoșani nu avea probleme în a evita retrogradarea. Mai degrabă, prin prisma tuturor cotelor prezentate, casele de pariuri iau în calcul o clasare a formației, asemănătoare cu cea din sezonul trecut, adică pe podiumul play-out-ului.

6.50 au cotă botoșănenii să termine campionatul, inclusiv play-off și play-out, pe unul din ultimele patru locuri, sinonime cu accederea la barajul de menținere în Liga 1 sau retrogradarea directă. Chindia, Petrolul, FC Voluntari, Mioveni, FC Argeș și U. Cluj au cote mai mici. Mai mult, 27 este cota echipei la retrogradarea directă.

După pauza de două săptămâni dictată de acțiunile primei reprezentative, FC Botoșani va evolua, în etapa a 12-a, pe teren propriu, contra echipei Universitatea Cluj, Meciul este programat luni, 3 octombrie, de la ora 18:00.

Articolul precedentAjutor de 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite pentru elevi
Articolul următorExercițiu ISU Botoșani în raza localității Leorda