Preliminarii EURO 2024: România, în urna a treia valorică! Care ar fi grupa de foc și cea ușoară »»

EURO 2024 ROMANIA
EURO 2024 ROMANIA

Odată cu disputarea ultimelor partide din Liga Națiunilor, au fost definitivate și urnele valorice pentru tragerea la sorți a preliminariilor pentru Campionatul European de fotbal din 2024. Grupele de calificare la competiția găzduită de Germania vor fi extrase pe data de 9 octombrie, într-un eveniment găzduit de orașuș Frankfurt. 

România va face parte din urna C, alături de Ucraina, Islanda, Norvegia, Slovenia, Irlanda, Albania, Muntenegru, Suedia și Armenia. Capi de serie vor fi Olanda, Croația, Spania și Italia, naționale care au câștigat grupele Ligii A din Liga Națiunilor, reprezentative care în plus vor fi repartizate în grupe de 5 echipe – alături de Danemarca, Portugalia, Belgia, Ungaria, Elveția și Polonia.

Euro 2024 – Urnele pentru tragerea la sorți:

  • Urna Nations League: Olanda, Croația, Spania, Italia
  • Urna 1: Danemarca, Portugalia, Belgia, Ungaria, Elveția, Polonia
  • Urna 2: Franța, Austria, Cehia, Anglia, Țara Galilor, Israel, Bosnia, Serbia, Scoția, Finlanda
  • Urna 3: Ucraina, Islanda, Norvegia, Slovenia, Irlanda, Albania, Muntenegru, România, Suedia, Armenia
  • Urna 4: Georgia, Grecia, Turcia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe, Macedonia de Nord
  • Urna 5: Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru, Belarus, Lituania, Gibraltar, Estonia, Letonia, Moldova, Malta
  • Urna 6: Andorra, San Marino, Liechtenstein

România va avea parte fără îndoială de adversari dificili, dar și aici ar putea fi vorba de super-grei versus naționale contra cărora am mai reușit să scoatem recent să bifăm rezultate cât de cât bune.

Într-o grupă de foc, am lupta pentru unul din cele două locuri care asigură prezența la Euro 2024 cu Olanda, Franța, Turcia, Slovacia și Liechtenstein.

O grupă abordabilă, însă doar pe hârtie, ne-ar aduce adversari precum Ungaria, Finlanda, Insulele Feroe, Gibraltar și Andorra.

La turneul final vor evolua 24 de echipe: 20 de preliminarii plus trei din play-off-ul din martie 2024. Se califică la direct la Euro 2024 primele două clasate din fiecare grupă.

 

Articolul precedentRomânia – Bosnia & Herțegovina, scor 4-1: Un succes cât o retrogradare 😒
Articolul următorRata șomajului crește ușor