Fotbalul – o altă amăgire de toamnă românească.

După ce ne-am orbit de ,,strălucirea,, Naționalei fotbalistice, retrogradată la nivelul amărâților din Europa, un soi de Divizia C, iaca că (dacă cacofonie nu e, nimic nu e) revenim la chestiunile interne numite pompos Superliga României.

După o pauză de două săptămâni, presărată cu niște jocuri de glezne din Cupa României, campionatul ,,cel mare,, se reia cu etapa nr.12. În deschidere, Universitatea Craiova, aia care nu e a lui Mititelu, joacă acasă în ultima seară din septembrie cu FC Voluntari. Și cred că sorții de izbândă vor fi de partea gazdelor.

După care, prima zi din octombrie are în calendar două meciuri. În primul, CS Mioveni va juca pe teren propriu cu FC U Craiova, aia care e finanțată de Mititelu și antrenată de Croitorașu cel viteaz. O remiză, albă sau colorată este pronosticul meu, dar remiză să fie. În a doua partidă a zilei, CFR-ul clujean dă piept cu găzarii Ploieștiului. Și cred că un X solist e specialitatea ,,lupilor galbeni,, în deplasare.

Duminică 2 octombrie se joacă pe săturate, adică trei partide. La Sibiu vin călăii lui FC Botoșani, ,,maghiarii,, Golofca, Dimitrov, Atudorei având mare poftă de joc. Deci Hermannstadt -Sepsi OSK, a naibii denumiri într-un campionat românesc!,1 solist. Pe Litoral, Farul- liderul campionatului va întâlni ,,Bătrâna Doamnă,, după cum au numit-o alde Ghițulescu, Soare, Domozină, Secoșan și alți glăsuitori celebri de la legendara radiofonică ,,Fotbal minut cu minut,, Iar marinarii struniți de regele Hagi nu par să aibă probleme de adaptare în jilțul de lider, deci tot 1 solist. Seara de duminică se va încheia cu un veritabil meci al chinuiților, adică FCSB-FC Argeș. Dacă nici acum nu înving becalienii, atunci e beee… Ca de obicei.

În fine, când omul, chiar și el dragul de microbist, vrea să se odihnească după o zi de luni, hop că-i joacă echipa orașului. La Botoșani, unde marketingul a căpătat valențe ciudate, vin ,,Șepcile roșii,, cu dorința justificată de victorie. Calificată în faza superioară a Cupei României, Universitatea Cluj va face viață grea ciuruiților botoșăneni. Urmele rușinosului 7-0 încasat la Sfântul Gheorghe nu se va șterge prea curând din memoria chibiților botoșăneni. Ciudat e că prețul biletelor la Botoșani a rămas neschimbat, ca atunci când echipa era pe primele cinci locuri. Ori acum, de pe locul 12, FC Botoșani joacă cu vecina de pe 13, pronostic X.

Etapa a XII a se va încheia cu joaca dintre ,,lanterna roșie,, și alb vișinii de pe locul 2, adică Chindia Târgoviște-Rapid București. Și cum am declarat oficial că ,,m-am vândut pe vreo cinci metri de cale ferată și trei traverse,, pronosticul nu poate fi decât 2 solist.

Autor: Gabriel Balașa
Blog: https://cetateanulgabriel.ro/

Articolul precedentVeniturile bugetului general consolidat sunt mai mari cu 22%
Articolul următorInstituţiile publice vor avea obligaţia să publice informaţii şi modele de formulare electronice