În etapa numărul 13, al cui va fi ghinionul? – Avancronică de Gabriel Balașa

liga 1 gabriel balasa
liga 1 gabriel balasa

Cu inima strânsă voi continua seria avancronicilor etapelor de Superligă fotbalistică de pe tărâmuri mioritice. Dar gata, nu îmi mai dau cu părerea având clasamentul la zi în față. Pentru că ultima dată, la etapa a XII a am dat-o rău în bară, cu doar patru pronosticuri nimerite din opt posibile.

Surprizele nu au lipsit și se pare că am rămas înghețat în romantismul fotbalului de altă dată când cei mai buni erau serioși și nu se împiedicau în iarbă. Poate, cu mici excepții, acel Dinamo-Foresta 4-5 sau Middlesbrough – Steaua 4-3, după ce steliștii au avut un avantaj de trei goluri. Eh, amintiri, amintiri de pe dreptunghiul cu gazon verde.

Iar despre trecuta etapă 12, ce să mai comentez? Că Rapidul locului 2 a deraiat rușinos în fața ,,lanternei roșii,, adică răvășitele ruine ale Târgoviștei iar invincibila Hermannstadt a clacat acasă în fața maghiarilor de la Sepsi. Gata, fără clasament, doar cu pură inspirație.

Așadar, balul etapei a XIII a, brrr număr cu ghinion, va debuta cu FC Voluntari – CS Mioveni, meci în care ilfovenii vor avea câștig de cauză în fața argeșenilor, pronostic 1. Și tot vineri 7 octombrie, dar mai spre noapte, se va juca FC Argeș – Universitatea Craiova, un duel al foștilor steliști Prepeliță și Rădoi de pe banca tehnică. Și măcar în amintirea marelui Dobrin, de la care dispariție se împlinesc pe 26 octombrie 15 ani, piteștenii ar trebui să câștige. Nu doar că Gâscanul a refuzat 160.000 lei, erau bani la vremea aia în 1974!, și nu a mai jucat la Craiova revenind în Trivale. Acum, Argeș-Craiova pronostic 1.

Sâmbătă 8 octombrie Universitatea Cluj va juca pe teren propriu cu trecuții invincibili de la Hermannstadt. Și anticipez că urmașii ,,Șepcilor roșii,, vor face o figură frumoasă, ca și la Botoșani, deci pronostic 1. Să se bucure clar, fără ochelari, și ghidușul antrenor Eugen Neagoe…

În seara de sâmbătă, cam pe la ora când, fie copiii merg la nani, sau în locuri cu ștaif se cântă imnul de Champions League, nocturna Giuleștiului va lumina partida Rapid – FC Botoșani. Cum am mai spus, sunt gata vândut alb-vișiniilor, chiar dacă șăd cu traiul în Botoșani, deci pronostic 1.

Ziua de duminică 9 octombrie ne aduce în prim planul etapei un duel aprig, Sepsi – Farul. După cum plimbă mingea de ceva timp încoace, cred că marinarii vor lua trei puncte la Sfântul Gheorghe, deși un X pare mai echitabil. Na, ce vreți, trebuie să-mi justific și eu două găleți cu cărbune și trei traverse luate de sub Podul Grant…

Și tot duminică se va juca un meci care pe vremuri se lăsa cu scântei, Petrolul – FCSB. Și merg pe mâna ,,găzarilor,, care la Cluj au pierdut nemeritat în prelungiri, deci pronostic 1, în ciuda beee-calienilor.

Etapa se încheie luni 10 octombrie cu partidele FC U Craiova – Chindia Târgoviște și UTA – CFR Cluj. ,,Mititeii oltenii,, pregătiți de Marius Croitoru nu cred că vor avea probleme cu ,,călăii,, Rapidului, pronostic 1. Iar ceilalți ceferiști ai campionatului, no ăia de Cluj!, vor pândi la ,,Bătrâna Doamnă,, care scârțâie din toate încheieturile – scor final de X.

Așadar…al cui va fi ghinionul în etapa a 13-a?

Autor: Gabriel Balașa
Blog: https://cetateanulgabriel.ro/

Articolul precedentEuroparlamentarii PNL cer aderarea României la Schengen, în plenul Parlamentului European
Articolul următorSorți cu noroc și un program excelent pentru România, în preliminariile pentru EURO 2024!