Părerea mea despre penultima etapă a turului – Avancronică de Gabriel Balașa

Cătinel, cătinel, ne apropiem tiptil de finalul turului de campionat fotbalistic, Superliga noastră cea de toate zilele.

Printre stropii autumnali de ploaie, cu un ochi la neșansa fecebistă și ceferistă din Conference League, frigul oaselor de microbist a fost brusc încălzit de un noroc chior venit de… undeva, nicăieri.

Tragerea la sorți pentru preliminariile viitorului Campionat European a fost mai mult decât generoasă cu nația română, dispusă oricând să-și dea cu stângu-n dreptu când e vorba de noroc providențial. Când zeii fotbalului îți hărăzesc ca adversari pe Israel, Elveția, Kosovo, Belarus și Andorra, tu nefericitule microbist aștepți primăvara ca… a doua venire a lui Iisus. Ce cașcheta lu’ tat-tu Puiu, bă Edy, fă-ne odată naibii fericiți!

Dar să revenim la stâna noastră, la etapa nr.14, penultima a turului de Superligă. Uvertura va fi semnată de meciul FC Argeș – FC Voluntari, cu două echipe aflate în formă. Duelul va fi aprig și cred că balanța victoriei va înclina greu spre urmașii lui Dobrin, pronostic 1.

Seara de vineri 14 octombrie se va încheia la Sibiu cu AFC Hermannstadt – Rapid București. Nici nu mai cuget să dau vreun pronostic. Dar dacă tot a dat Rapidul tonul la egaluri hai să plusez cu…2. Ce zici Măldărășanule, te lasă inima?… Altfel, se duce Farul în depărtări și nu-l mai vezi decât când i se agață de gât medalia de campion.

Ziua de sâmbătă, 15 octombrie, ne aduce trei partide, una mai grozavă ca alta. FC Botoșani – FC U Craiova deschide albumul duminical, iar oltenii vin la Botoșani fără Marius Croitoru pus pe liber de patronul Mititelu. După egalul din Giulești, botoșănenii au mai prins oleacă de curaj, nu mult dar suficient să prindă un 1 solist. Că de nu, pa și pusi Teja!

În al doilea meci liderul Farul primește pe nisipul de la mare vizita Universității clujene și 1 este pronosticul momentului. Seara sâmbetei, nu apa băă cârcotașilor!, se va încheia cu Universitatea Craiova – Petrolul Ploiești, un meci al suferinței, iar eu merg pe un X.

Duminică 16 octombrie va debuta cu Chindia Târgoviște – CS Mioveni, un tragic ,,derby,, al codașelor. Cum băieții domnului cu ochelari, alias Eugen Neagoe, sunt în ,,mare bulan,, pronosticul nu poate fi decât 1.

La FCSB – UTA nici nu mai comentez mult. Scăpați de grijile din Conference League, becalienii vor câștiga în fața ,,Bătrânei doamne,, Și brusc mă cearcă o parodie topârceneană: ,,UTA tot mai bătrână/De pe-acum se sperie/C-o să-i cadă fix în poartă/Goluri, o puzderie,,. Pronostic 1.

Ultima partidă din etapa a XIV a se joacă la Cluj unde CFR-ul va întâlni pe Sepsi Sfântul Gheorghe. Și la amărăciunea amândorura, scorul final va fi egal, adică X.

La bună vedere.

Autor: Gabriel Balașa
Blog: https://cetateanulgabriel.ro/

Articolul precedentCFR Cluj – Slavia Praga și FCSB – Silkeborg, în etapa a 4-a din grupele Conference League: Echipele probabile + Televizări
Articolul următorCurs de autoapărare împotriva manipulării prin informație organizat de Biblioteca Botoșani