Turul Superligii de fotbal se va încheia cu un derby! Avancronica de Gabriel Balașa

CS Mioveni – FC Botoșani
CS Mioveni – FC Botoșani

Uvertura etapei a XV a din Superliga de fotbal românească va debuta cu derby-ul Rapid București – Farul Constanța, adică ocupantele locurilor doi şi unu ale clasamentului.

Pentru că partida, ce se va juca în Giulești, în seara de vineri 21 octombrie, este a celor mai bune două echipe ale momentului. Pentru că, nu-i aşa?, nu poţi numi derby, cum fac unii „iluştri cronicari” toate leşinatele de meciuri şi să spui microbiștilor că se joacă ba „derby-ul codașelor” ba „derby-ul mijlocașelor” ba „derby-ul retrogradatelor”. Băă, derby, din traducerea englejilor, se referă la cei mai buni. Şi basta!. Pronostic la uvertura etapei a XV a?, un X de zile mari.

Sâmbătă 22 octombrie se joacă FC Voluntari – Chindia Târgoviște şi acord ilfovenilor prima şansă, deci pronostic 1. La vremea serii de sâmbătă se va juca Universitatea Craiova – AFC Hermannstadt, partidă care va fi sub semnul echilibrului, cel puțin după calculele hârtiei. Pentru că „mititeii”, fără Croitorașul cel viteaz trimis… după muște de patronul Mititelu, au de înfruntat o echipă care de vreo trei etape a uitat să mai câștige.Cu sau fără antrenor principal, pronosticul meu este 1.

Ziua de duminică 23 octombrie va aduce trei partide, prima fiind CS Mioveni – FC Botoşani. Oleacă optimiști, după victoria din Cupa României, botoşănenii merg să ia toate punctele în confruntarea cu „lanterna roșie”, deci pronostic 2.

Programul etapei a 15-a din Liga 1
Programul etapei a 15-a din Liga 1

În a doua partidă, UTA va juca cu CS U Craiova iar setea de victorie e valabilă la ambele, dar la arădeni mai mult ca oricând. Va fi o luptă acerbă în care câștig de cauză vor avea arădenii, după acel 2-2 în Cupă cu FCSB, deci pronostic 1.

Seara de duminică 23 octombrie se va încheia, noo, la Cluj unde Universitatea, se va duela iarăși cu CFR-ul. Și campioana en titre a României, aflată acum pe locul 3 dar cu două meciuri mai puțin disputate, va învinge sigur, așa că 2 solist e un pronostic logic.

Etapa nr. 15 se va finaliza cu partidele Petrolul Ploiești – FC Argeș şi Sepsi Sfântul Gheorghe – FCSB. În prima, „lupii galbeni” au avantajul terenului propriu şi încurajările „haitei” din tribune, aşa că 1 este pronosticul meu. La Sfântul Gheorghe, fecesebiștii, ăia de iau câte 5 boabe prin Conference League, vor avea viaţă grea cu „maghiarii” Golofca, Dimitrov sau Bălaşa. Pronostic final X. Nici nu se vor răci bine comentariile turului că, tica- taca, va începe returul, după principii demult apuse „să dăm ţării cât mai mult fotbal!”.
Tot în acest an.

 

 

Articolul precedentRomânia va primi 1,3 miliarde de euro pentru investiții în eficiența energetică
Articolul următorProgramele Rabla Local şi Casa Verde Fotovoltaice, prin primării