Palatul Administrativ din Botoșani va fi modernizat cu bani de la PNRR

Clădirea în care funcționează Instituția Prefectului și Consiliul Județean Botoșani va fi modernizată cu bani europeni, în baza unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Eficientizare energetică moderată a clădirii Palatului Administrativ din Botoșani”, care vizează renovarea și creșterea eficienței energetice a clădirii și are o valoare totală de 12,3 milioane de lei.

Contractul a fost semnat de prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, dar și de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Este o reușită, după o muncă de câteva luni împreună cu colegii din aparatul de specialitate. Am fost eficienți, dovadă că doar noi, Botoșaniul, împreună cu prefecții județelor Iași, Dolj și Bistrița Năsăud, am semnat contractele de finanțare, celelalte prefecturi urmând să finalizeze proiectele și să semneze contractele”, a declarat prefectul de Botoșani, Sorin Cornilă.

Palatul Administrativ din Botoșani a fost construit în perioada 1970-1971, fiind dat în folosință în anul 1972, iar de atunci clădirea nu a mai fost supusă unor lucrări ample de renovare.

Clădirea are o suprafață construită la sol de 1.009 metri pătrați, suprafața construită desfășurată fiind de 4.773,52 metri pătrați.

Articolul precedentSivasspor – CFR Cluj: Campioana își face calcule de calificare în primăvara Conference League!
Articolul următor„Investițiile în Botoșani trebuie să continue!” – Senator de Botoșani Cristian Achiței