„Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național” – Marți 1 Noiembrie

Senatul, la inițiativa președintelui interimar Alina-Ștefania Gorghiu, va organiza marți, 1 noiembrie a.c., Conferința internațională „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Femeile reprezintă mai mult de jumătate din populația României, dar reprezentarea legislativă și executivă este disproporționată (17% din Parlament sunt femei și doar 9% din membrii Guvernului). Vocea femeilor trebuie să se audă în politică, mult mai mult decât astăzi. Acesta este obiectivul conferinței internaționale “Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, care va avea loc pe 1 noiembrie, la Senat.

Conferința, organizată de președinta Senatului, Alina Gorghiu, își propune promovarea inițiativei legislative prin care se introduce o cotă minimă de 33% pentru reprezentarea femeilor și a bărbaților în Parlament (adoptată recent de Senat), a celei care prevede o cotă de 30% la alegerile locale și în consiliile de administrație, precum și a inițiativei privind finanțarea partidelor politice în funcție de ponderea femeilor și a tinerilor pe listele electorale. Tot pe plan normativ, grupurile de lucru din conferință vor lucra la identificarea unor modalități prin care poate fi îmbunătățit cadrul legislativ românesc, pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare bazate pe gen, dar și a combaterii traficului de persoane și a exploatării sexuale.

 

 

 

Vocea Botosani

Articolul precedentRomânia a încasat prima tranșă din PNRR, în valoare de 2,6 miliarde euro
Articolul următorTrei zile libere în plus pentru bugetari