Superliga între „genocidul” antrenorilor şi duelul lider – „lanterna roşie” – Text de Gabriel Balașa

fc botosani - fcsb
fc botosani - fcsb

Nicicând în istoria de prim eșalon al fotbalului românesc nu s-a petrecut aşa grozăvie. Pentru că ziua de marți 1 noiembrie a fost cu adevărat a „celor trei ceasuri rele”. Câte unul pentru fiecare antrenor nominalizat în rândurile ce urmează.

Niciodată nu au fost daţi afară trei antrenori în aceeași zi, fie cu demitere, fie cu demisii forțate. Au zburat de pe banca tehnică Ilie Poenaru de la UTA, Nicolae Dică de la FCSB şi Flavius Stoican de la CS Mioveni. Toţi pentru rezultate mediocre spre execrabile. Amatorii de statistici vor consemna acest „genocid” unic în fotbalul românesc, de la Burebista încoace…

Revenind la Superliga noastră cea de toate zilele să mai reamintim, iarăși o chestiune interesantă, că din opt partide doar în două au câștigat gazdele, în Giulești și pe Cluj Arena. În rest oaspeţii au luat caimacul cel dulce al victoriei, mai puțin la Târgoviște unde botoșănenii „au lins un nechezol” de 2-2.

FC Botoșani joacă în deschiderea etapei a XVII-a din SuperLiga

Etapa a XVII-a va începe vineri 4 noiembrie la Botoșani cu partida dintre FC-ul local şi FC Voluntari. Cum Mihai Teja, antrenorul botoșănenilor, încă nu a fost dat afară, este de așteptat să-şi spele păcatele şi să le indice jucătorilor o victorie. Că, probabil, boss-ul Iftime are şi el limitele lui şi nu se mulţumește cu faptul că FC Botoșani este „lidera” egalurilor, șapte din neputință! Pronostic 1, că altfel e deranj mare pe Municipalul botoșănean.

La vreme de seară se dispută jocul extremelor, liderul incontestabil contra „lanternei roşii”, adică Farul Constanța – CS Mioveni. Ce naiba să mai stau pe gânduri, tot 1 solist cu goluri multe, oleacă mai mult de două.

Sâmbătă 5 noiembrie începe cu FC Argeș – Sepsi Sfântul Gheorghe unde Marius Croitoru va încerca, după victoria de la „Bătrâna doamnă”, să-şi umfle muşchii şi să arate că nu l-a zburat degeaba pe Prepeliță de pe banca tehnică a piteștenilor, pronostic tot 1.

În partida a doua a zilei de sâmbătă se dispută Petrolul Ploieşti – UTA şi sigur „lupii galbeni” vor muşca adânc din „fustele ponosite ale Bătrânei doamne”, pronostic 1.  Urmează apoi CS U Craiova – Universitatea Cluj, partidă ce se va juca „la cuţite” şi în urma căreia clujenii vor fi mai buni decât oltenii. De ce? Pentru că „Învăţăturile lui Neagoe către fii săi universitarii” par a fi de mare valoare, pronostic 2.

Duminica cea liberă pentru microbiști va debuta cu AFC Hermannstadt – Chindia Târgoviște și cuget că sibienii vor birui. Mai ales că gazdele sunt în revenire de moral, așadar pronostic 1.

Seara de duminică se va încheia sub luminile nocturnei care va lumina FCSB – Rapid. Şifonaţi după lecţia de la universitarii clujeni, becalienii vor încerca, fără „du-te Dicăăă”, să nu se facă de râs în faţa alb vişiniilor. Care dacă nu capătă penalty, sunt ridicoli… Deci pronostic X.

Ultima confruntare a etapei a XVII a se joacă luni seara, CFR Cluj – Universitatea Craiova, meci de 1X2. Da’ nu se poate, așa că mă risc cu un X solist.

SuperLiga – Programul etapei a XVII-a

Vineri, 4 noiembrie
18:00 FC Botoşani – FC Voluntari
21:00 Farul Constanţa – CS Mioveni

Sâmbătă, 5 noiembrie
15:00 FC Argeş – Sepsi Sf. Gheorghe
18:00 Petrolul Ploieşti – UTA Arad
21:00 CSU Craiova – Universitatea Cluj

Duminică, 6 noiembrie
16:15 FC Hermannstadt – Chindia Târgovişte
21:00 FCSB – FC Rapid București

Luni, 7 noiembrie
21:00 CFR Cluj – U Craiova 1948

Clasamentul la zi în SuperLiga României

 

Articolul precedentDobândă mai mare pentru românii care împrumută statul
Articolul următorPunct final în runda a XVII-a din SuperLiga: CFR Cluj – U Craiova 1948