Proiecte în valoare de 250 de milioane de euro pentru proiecte de eficiență energetică

Dăm startul unui apel de proiecte în valoare de 250 de milioane de euro pentru proiecte de eficiență energetică.
Dăm startul unui apel de proiecte în valoare de 250 de milioane de euro pentru proiecte de eficiență energetică. Vocea Botosani.
Dăm startul unui apel de proiecte în valoare de 250 de milioane de euro pentru proiecte de eficiență energetică. Măsura de astăzi vine în sprijinul autorităților locale afectate de criza energetică și care se confruntă cu creșteri de prețuri la utilități.
Bugetul total alocat schemei de finanțare este de 500 de milioane de euro, iar aceste fonduri pot fi utilizate pentru investiții în capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile, atât pentru consum propriu, cât și pentru comercializare. Încurajăm astfel primăriile și consiliile județene să implementeze acest tip de proiecte, așa încât facturile pentru școli, spitale, iluminat public să fie considerabil reduse.
În această perioadă, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene implementează măsuri în valoare totală de 1 miliard de euro pentru eficiență energetică, în vederea sprijinirii mediului de afaceri și a autorităților locale afectate de criza produsă de războiul din Ucraina.
Articolul precedentRomânia a stocat în depozitele naționale o cantitate-record de gaz
Articolul următorVocea Botosani – Minutul de Cultura EP67 – Val Guraliuc