Guvernul a desemnat 35 de localități (din 16 județe) ca fiind stațiuni turistice de interes local.

Guvernul a desemnat 35 de localități (din 16 județe) ca fiind stațiuni turistice de interes local.

Guvernul a desemnat 35 de localități (din 16 județe) ca fiind stațiuni turistice de interes local. Cele mai multe se află în județele Cluj și Suceava (câte cinci) și Bihor (patru). Autoritățile locale din noile stațiuni au posibilitatea de a atrage investitori în domeniul turistic și de a aplica pentru programe specifice dezvoltării acestui domeniu. Având în vedere efectul multiplicator al turismului, alte ramuri ale economiei din aceste localități se vor dezvolta, ca urmare a atragerii de vizitatori. În total, România are acum 54 de stațiuni turistice de interes național și 147 de interes local.

O altă măsură luată de ministrul liberal al Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu este deschiderea, chiar de la 1 ianuarie, a schemei de minimis destinată agențiilor de turism care vor aduce călători străini în România, în sejururi de cel puțin patru nopți. Pentru fiecare turist, agenția românească va încasa 40 de euro, la care se adaugă încă 2 euro pentru fiecare noapte în plus față de cele patru. Bugetul alocat de către minister pentru această măsură pentru 2023 este de 7 milioane lei.

 

Vocea Botosani

Articolul precedentUn milion de români vor fi sprijiniți pentru continuarea studiilor sau pentru obținerea unui loc de muncă
Articolul următorJocul Urșilor de la Comănești, o tradiţie seculară.