Concertul de Anul Nou de la Viena și Batistuța

Prezența președintelui Bulgariei, Rumen Radev, la faimosul concert din Austria a provocat multă oftică printre unii politicieni din România.

Oftica, se știe, este populară la români. Și asta ne-a putut-o demonstra, încă o dată, cine altcineva decât un politician căruia îi place gargara. Vorbe multe spuse fără niciun rost. Dar, na, e politician. Și nu orișicare. Europarlamentar.

Este că v-ați prins despre cine este vorba? Este Batistuță. Batistuță al nostru. Rareș Bogdan, zis Batistuță. Nu Batistuta, celebrul fotbalist argentinian poreclit și Batigol. Că dădea multe goluri. Al nostru minunat europarlamentar spune multe vorbe… goale. Diferență mare, ce mai.

Dar să revenim la oile, pardon, la batistuțele noastre. Iese domn europarlamentar pe teveu și spune că „să-i fie rușine lu’ cancelaru’ austriac pentru că l-a chemat numai pe președintele bulgar și că pe Iohannis, nu. Și că e discriminare și că o să vadă el, austriacu’ (n.r. – se referea la cancelarul austriac Karl Nehammer), că cum noi românii o să i-o coacem cumva”.

Vai, și domnu’ Batistuță era atât de precipitat și deranjat că bulgarii sunt băgați în seamă iar ei, minunații noștri politicieni, nu au primit nici măcar o felicitare de la cancelar. Probabil că nu-i era lui Rareș Bogdan de Iohăniță că nu a mers la concert, fiindcă oricum la ora era în pat, dar și-ar fi dorit ca el să fi mers ca să se laude cu batistuțele lui. Păcat, dacă ați ști ce batistuțe frumoase are… chiar păcat.

Acum, că l-a chemat sau nu pe Iohăniță al nostru, nu știu, dar chiar dacă îl chema, cancelarul ăsta austriac și-ar fi dorit și el să stea lângă cineva cu care să mai schimbe două vorbe, o poantă, chestii din astea de început de an. Nu lângă un… robot.

La mulți ani!

Rareș Baticâmpii

Articolul precedentANUL 2023. Trei zile libere în plus pentru bugetari
Articolul următorBancul zilei – Știrile de la ora 17