Schimbări în Codul Rutier: amenzile pot fi date și de ofițerii direcțiilor pentru permise

cod rutier

Ministerul de Interne a lansat, spre dezbatere publică, până pe 15 ianuarie, un proiect ce propune modificarea câtorva articole din Codul Rutier.

Printre modificări, se numără filmarea probelor practice sau înființarea unui registru unic pentru mopede și utilaje agricole, în prezent, acestea fiind înregistrate la primăriile din țară.

Totodată, ofițerii care lucrează în cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatricularea vehiculelor  vor putea să constate contravenții și, implicit să dea amenzi. Un exemplu de contravenție ar fi deținerea de către un conducător auto a două permise simultan, unul emis în România și altul, în altă țară.

O altă modificare se referă la interzicerea șoferilor care suferă de diferite boli să conducă fără avizul unui specialist. De asemenea, se dorește filmarea examenului pentru obținerea permiselor din categoria A.

În cazul permiselor de conducere internaționale, Consiliul Concurenței a solicitat ca acestea să fie emise de către direcțiile pentru permise, în prezent acestea fiind emise de către Automobil Clubul Român.

După data de 15 ianuarie, Guvernul va adopta modificările ce ar putea intra în vigoare până la sfârșitul lunii.

 

 

Articolul precedentAtenționare Cod Galben pentru județul Botoșani
Articolul următorBancul zilei – Televizorul color