Lui Nea Petrică de la Agricultură îi place somnul

În schimb, este un mare dușman al cormoranilor care „au ajuns să mănânce mai mult peşte decât românii”, după cum a declarat în mod public ministrul agriculturii Petre Daea.

Poate ați auzit și voi de dialogul dintre doi pescari după o partidă de pescuit. „Tu, ce-ai prins azi?” iar răspunsul vine imediat: „Un somn de vreo două ore, zice celălalt pescar”.

Așa și cu domnul Petre Daea, clovnul guvernului, care se dă apărător al fermierilor dar el habar n-are cu ce se mănâncă agricultura. Tot se laudă că-i ajută pe fermieri dar aceștia din urmă nu văd nimic concret. Ba din contră. Mai primesc „câte-un cuțit pe la spate”.

Singura realizare a lui Nea Petrică e că și-a pus nevasta șefă pe la APIA iar pe fiica lui a angajat-o la minister. Că, de, doar nu era s-o lase să moară de foame. Trebuie să câștige și ea o pâine, mititica de ea.

Dar să revenim la somnul lui Nea Petrică. Așa cum se știe, el muncește zi-lumină și, mai nou, noapte-lumină pentru dezvoltarea agriculturii și pentru susținerea fermierilor în activitatea lor.

„Eu nu dorm nici noaptea, darămite ziua. Cum să adorm?”, a spus Petre Daea.

Doar că „munca” asta continuă pentru rezolvarea problemelor din agricultură l-au doborât. Astfel că atunci când să vorbească pe Antena 3 despre scumpirea produselor alimentare deodată l-a furat Moș Ene pe Nea Petrică al nostru și a început să le sforâie că nimeni studio nu reușea să-l oprească. Până la urmă au întrerupt legătura că prea era de tot.

Dar și cei de la Antena 3, oameni răi. Cum să-l suni pe Nea Petrică la acea oră târzie când tocmai lucra la un nou plan de dezvoltare a agriculturii din România? Nu se fac chestii din astea. Că, uite, îl deranjezi și, pac, intervine pe fir Moș Ene pe la gene și îi strică tot „planul de bătaie” al lui Nea Petrică. Și mai pui că, na, omul are o vârstă. Nu le poate face chiar pe toate.

Bineînțeles, că a doua zi Nea Petrică a spus că nu putea fi el la telefon pentru că la ora el scria un proiect de lege pentru sprijinul fermierilor, care aduce bani în țară, prin PNRR, pentru dezvoltarea agriculturii. Na, omul, a zis lucrează continuu, nu are timp de dormit. Somnul este pentru alții. Mă refer la starea fiziologică, nu la pește. Off, off, off. Numai la mâncare vă este gândul.

Dar stau și mă mai gândesc la ceva. Eu cred că ăștia de la Antena 3, în cârdășie cu Moș Ene, au vrut să-l saboteze pe Nea Petrică, dar nu le-a ieșit.

Vă salută al vostru,
Peeetrică Somnambullitt

Articolul precedentBancul zilei – Șoferul grăbit
Articolul următorInvestițiile au devenit o componentă mai importantă decât consumul în alcătuirea bugetului de stat și în creșterea economiei