Astăzi s-a lansat aplicația mobilă pentru Ghișeul.ro | Peste 400 plăți și servicii incluse în platformă

Astăzi,  într-o conferință de presă organizată la Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, a avut loc lansarea variantei finale oficiale a aplicației mobile pentru Ghișeul.ro.

Disponibilă gratuit în Google Play și AppStore, aplicația Ghișeul.ro, va pune la dispoziția utilizatorilor toate funcționalitățile platformei web Ghișeul.ro. Astfel, prin simpla instalare a aplicației pe telefon, utilizatorii vor avea acces la cea mai sigură, modernă, rapidă și accesibilă soluție pentru achitarea impozitelor și taxelor  stabilite de instituțiile publice înrolate în sistem,  amenzi contravenționale, plăți aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum și orice plăți aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu public.

Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării a subliniat, în cadrul conferinței de presă, rata impresionantă de creștere a numărului de utilizatori pe platforma Ghișeul.ro, declarând de asemenea: ” Suntem mândri că am ajuns în punctul în care putem prezenta românilor o aplicație simplă, ușor de folosit, o aplicație care este menită să le ușureze pur si simplu viața. Cred ca orice român care va descărca aplicația Ghișeul.ro va descoperi că e mult mai ușor să plătești din câteva clipuri taxe și impozite, amenzi.  De fapt peste 400 de tipuri de plăți se pot efectua prin această aplicație, fără a mai fi nevoiți să stăm la cozi, în frig, să ne așteptăm rândul la ghișeu. ”

Prezent la eveniment, Eduard Mititelu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării a declarat pentru Vocea Botoșani: ”Eforturile comune depuse în ultimele luni de toate entitățile implicate, au accelerat lansarea acestei aplicații de care vor beneficia toți cetățenii români, atât din țară, cât și din străinătate ”.

În total, peste 400 de taxe și servicii publice pot fi achitate prin aplicația Ghișeul.ro, numărul acestora urmând a crește în perioada următoare. Referitor la acest aspect, Eduard Mititelu a precizat: ”Așa cum din noiembrie prin Ghișeul.ro se pot achita rovinieta și taxa de pod, foarte curând vor fi disponibile pe site și în noua aplicație Ghișeul.ro și alte servicii, precum cazierul judiciar.”

Dezvoltarea aplicației vine ca o extensie necesară a site-ului Ghișeul.ro, platformă web care are în prezent peste 1.5 milioane de utilizatori. În plus, doar de la 1 ianuarie 2023, prin site-ul  Gișeul.ro  s-au efectuat  537 000 de tranzacții, suma colectată de autorități depășind valoarea  de 178 de milioane de lei.

De amintit este faptul că toți cei care aleg să efectueze plățile online, până la data de 31.03.2023, beneficiază de reducerea de 10% din suma totală datorată, similar persoanelor care achită taxele la ghișeele fizice.

Aplicația Ghișeul.ro, un proiect derulat de Autoritatea pentru Digitalizarea României, poate fi descărcată din platformele Google Play Store și App Store, utilizând următoarele link-uri:

Aplicația IOS: https://apple.co/3JgGJYi

Aplicația Android:
Articolul precedentCreștere economică peste așteptări în 2022
Articolul următorAtenție, cade tencuiala!