Comunicat ANAF: Înregistrarea contribuabililor persoane fizice și juridice în Spațiul Privat Virtual

SPV

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoşani recomandă contribuabililor utilizarea serviciilor electronice oferite de ANAF având în vedere avantajele depunerii electronice a declarațiilor fiscale, 24h/24, evitarea deplasărilor la sediile organelor fiscale, economisirea de timp şi resurse și, nu în ultimul rând, eliminarea formularelor în format hârtie.

Spațiul Privat Virtual (SPV) oferă contribuabililor persoane fizice și persoane juridice toate facilitățile comunicării electronice a actelor administrative fiscale emise în formă electronică, precum și a altor informații și înscrisuri în legătură cu situația financiară sau fiscală proprie.

Prin utilizarea Spațiului Privat Virtual se pot primi electronic documente și acte administrativ-fiscale emise de Ministerul Finanțelor / Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Înregistrarea în SPV se face facil și rapid prin accesarea site-ului: www.anaf.ro, în secțiunea: „Înregistrare în Spațiul Privat Virtual” – rubrica „Înregistrare Utilizatori persoane fizice și juridice”, iar logarea se realizează cu ajutorul unui user-name și a unei parole.

Persoanele care dețin deja un certificat digital calificat înregistrat pe site-ul ANAF se pot autentifica în Spațiul Privat Virtual cu ajutorul acestuia.

SPV este disponibil 24h/24h, 7zile/7zile, nu implică nici un cost și oferă posibilitatea de a depune electronic declarații (212, 204, 208, 230) și de a solicita diferite documente: situația obligațiilor de plată, nota de plată, situația contribuțiilor de asigurări sociale declarate de angajatori, certificatul de atestare fiscală, adeverința de venit, certificatul de cazier fiscal.

Totodată, prin intermediul SPV, contribuabilii persoane fizice pot face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghișeul.ro (www.ghiseul.ro).

Articolul precedentSe schimbă permisele auto categoria B din România
Articolul următorCrește vârsta de pensionare pentru femei