Victor Pițurcă iar a dat un gol cu capul

De data asta în bugetul Ministerului Apărării Naționale.

Aoăleu, ce făcu’ Pițurcă al nostru? Se băgă în afăceri. Și nu orișicare. Ci în alea cu măști. Că biznisu e din 2020, când tătă lumea era în pandemie și era în căutare de măști. De protecție. Că în 2020 fuse pandemie de COVID și măștile erau la mare căutare.

Și cum Pițurcă e om cu suflet mare, se băgă, prin fi-su, în biznisu de făcut măști. Bătu palma cu cei de la Ministerul Apărării Naționale și se apucă de treabă.

Acu’, nu știu ce să zic, dar cred că își băgă dracu’ coada dar măștile respective, vreo 100 de mii la număr, nu erau bune. Adică neconforme, în termen științific.

Și o fost vândute și la preț dublu. Că na, era criză de măști și cererea mare. Și, se știe, că în economia de piață, dacă cererea e mare, crește. Și l-au crescut și ei. L-au dublat.

După vreo patru luni, cei de la Ministerul Apărării Naționale au descoperit că nu-s bune, adică neconforme cum spusei și mai înainte, și au dat în judecată firma producătoare.

Câțiva medici care au folosit respectivele măști spuneau că „erau proaste și miroseau a DTT”.

Ditiotreitolul este un compus care poate cauza iritarea gravă a ochilor și a căilor respiratorii, precum și arsuri la nivelul pielii.

Este că v-am dat clasă la explicația de mai sus? Am citit eu chestia asta la chimie, când mai mergeam și eu pe la școală.

Dar să revenim la ale noastre.

După un an de judecată, făcu ce făcu Pițurcă al nostru, dar până la urmă părțile implicate în proces au ajuns la o înțelegere. Adică, până la urmă, măștile erau, cică, bune, adică cum se zice conforme.

Doar că cei de la DNA nu fură de acord cu această înțelegere și l-au halit pe Victor Pițurcă și pe un șăf de la Romarm.

Adică, mai pe românește, Pițurcă a cam dat-o-n bară. De data asta.

Vă salută al vostru,
Victor Mascatu’

Articolul precedent1,8 milioane de români, conectați la rețeaua de apă și canalizare prin POIM 2014-2020
Articolul următorProgramări online pentru obținerea cărții de identitate