FC Botoșani – Petrolul, scor final 5-0: ”Lupii galbeni” n-au avut nicio șansă pe ”Municipal” | GALERIE FOTO

FC Botoșani a tranșat rapid și fără emoții disputa cu Petrolul Ploiești. Formația pregătită de Flavius Stoican s-a impus cu scorul de 5-0, după 3-0 la pauză, bifând astfel al treilea succes la 0, în tot atâtea meciuri disputate în acest an, în Superliga. 

Derby-ul pentru locul 7 al ierarhiei a început practic de la scorul de 2-0 pentru FC Botoșani. Mailat, în secunda 54, a deschis scorul pentru FC Botoșani, acesta fiind și cel mai rapid gol marcat până în prezent, în actuala ediție a Superligii.

Doar 3 minute mai târziu, Roman II a marcat pentru 2-0, la capătul unei faze construite de același Mailat. Pentru Roman ”cel tânăr”, reușita a fost a treia a sezonului.

În minutul 25 scorul a luat proporții. Andrei Dragu, excelent găsit cu o pasă din adâncime, a profitat de o greșeală a defensivei adverse, trecând balonul pe sub portarul Leitner.

Deși repriza secundă a început în nota de dominare a oaspeților, tot Botoșaniul a reușit să marcheze. La rampă a ieșit iarăși Mailat, care a marcat pentru a doua dubla personală a stagiunii, în minutul 69. De remarcat forma excelenta a lui Sebastian, ajuns la cinci reușite în cele trei meciuri din 2023.

Cireașa de pe tort a pus-o Șeroni. Fundașul de fier al Botoșaniului a transformat în minutul 90 + 9 un penalty acordat după un fault în careu comis de Meijers, asupra lui Mihai Roman.

FC BOTOȘANI – PETROLUL, SCOR 5-0
Au marcat: Mailat (1′, 69′), Roman II (4′), Dragu (25′) Șeroni (90+9)

Au evoluat formațiile:
Pap – Patache, Mutombo, Șerono, Mboko – Florescu, Dican, Zabou (Cioiu 85′) – Dragu (Dragomir 85′), Roman II (Roman I 85′), Mailat (Pinson 81′).

Leitner – Borta (Doua 46′), Lima Santos, Meijers, Ticu – Purtic, Dumitriu (Seto 81′) – Grozav (Bratu M. 81′), Budescu (Tucaliuc 81′), Moldoveanu – Irobiso.


După această victorie, FC Botoșani a acumulat 30 de puncte, apropiindu-se astfel la doar 3 lungimi de Sepsi, ocupanta poziției a 6-a, ultima de play-off. De menționat totuși faptul că trupa covăsneană are un meci mai puțin disputat, duelul întrerupt cu U Craiova 1948.

În runda următoare, FC Botoșani joacă în deplasare cu UTA Arad, meci programat sâmbătă, 11 februarie, de la ora 14:30.

Articolul precedentPNL susține scăderea taxării muncii și creșterea veniturilor românilor
Articolul următorAtelierul de lucru- Povestea Mărțișorului