Vama Racovăț a fost redeschisă traficului pietonal și rutier

vama

Punctul de trecere a frontierei Racovăţ-Diakivti la graniţa cu Ucraina a fost redeschis traficului internațional, pietonal și rutier, cu program de funcționare permanent.

Pentru a putea deveni operațional, au fost realizate următoarele lucrări:

-2 artere rutiere de control pentru fiecare sens (intrare și ieșire din țară) prevăzute cu sistem antipneu

-zonă de întoarcere pentru vehicule în situația refuzului intrării;

-zonă separată pentru controlul amănunțit al vehiculelor

-cabine de control

-împrejmuire și supraveghere perimetrală

-presemnalizare și semnalizare

-spații interioare

-echipamente IT&C

Prin deschiderea acestui punct vamal, pe lângă creșterea fluenței traficului de călători între România și Ucraina, se urmărește și reducerea presiunii din PTF Siret – Porubne.

Punctele de trecere a frontierei PTF asigură un flux continuu al traficului de mărfuri și de persoane, inclusiv cu rol umanitar, venind în sprijinul accesibilității atât a Ucrainei, cât și a Republicii Moldova către rețeaua trans-europeană de transport (conceptul căilor de solidaritate ale Uniunii Europene).

Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ a funcţionat în regim de mic trafic până în anul 2010, când activitatea a fost suspendată ca urmare a faptului că nu îndeplinea cerinţele necesare unui punct de trecere a frontierei externe, conform Catalogului Schengen.

În anul 2013, a intrat în vigoare Acordul încheiat între Guvernul României şi Cabinetul de miniştri al Ucrainei prin care s-a stabilit deschiderea în regim de trafic internaţional a trei puncte de mic trafic (Ulma, Vicovu de Sus şi Racovăţ), operaţionalizarea acestora urmând să fie realizată după finalizarea lucrărilor de reamenajare în vederea aducerii la standare corespunzătoare şi a parcurgerii de către cele două state a procedurilor interne necesare.

 

Articolul precedentPermisele auto şi certificatele de înmatriculare, livrate la domiciliu de Poșta Română
Articolul următorÎn 2023, statul va acorda o sumă mai mare de bani pentru prima de casare în Programul Rabla Clasic