Lecturi publice și dezbateri literare la Biblioteca Județeană, cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii

Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani  marchează  „Ziua Națională a Lecturii”  prin organizarea unor activități ce-și propun să evidențieze importanța lecturii în formarea copiilor și a tinerilor.

Astfel miercuri, 15 februarie, începând cu ora 11:00, Filiala 2 Grivița a Bibliotecii Județene vă invită la ”Drumul spre o carte nouă la bibliotecă”. Cu această ocazie, copiii clasei a I-a D de la  Școala Gimnaziala ,,Elena Rareș”Botoșani, coordonați de  Prof. inv. primar Elena Cordun, vor putea descoperi posibilitățile de interpretare a unui text, specific vârstei lor, prin lecturare.

În aceeași zi, între orele 14:00 – 16:00, la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” – Botoșani va avea loc activitatea ” O carte, o minune, un prieten”. În cadrul manifestării, elevii clasei a III-a A Step by Step de la liceul amintit, coordonați de prof. Olguța-Cătălina Dughilă și prof. Oana-Olivia Popa, alături de bibliotecar Brâdușa Coteț, de la Filiala Nr. 2 Grivița a Bibliotecii Județene, vor avea loc lecturi publice, ateliere de creație, dar și o dezbatere de carte. Volumul selectat pentru acțiunea de miercuri  este ”Minunea”, autor R.J. Palacio.

Seria de acțiuni dedicate „Zilei Națională a Lecturii” continuă joi, la Filiala Grivița, cu o nouă întrunire a clubului de lectură ,,Prietenii cartilor”. Elevii clasei a II-a C de la Scoala Gimnaziala ,,Elena Rareș” Botoșani , Prof. inv. primar Loredana Suster, ajung în ”Locul în care se citește bine”, o activitate în care micuții sunt invitați la discuții libere, dezbateri despre literatură și citirea unor pasaje din cărțile lor preferate.

Mai multe detalii pe www.bibliotecabotosani.ro.

Articolul precedentÎn 2023, statul va acorda o sumă mai mare de bani pentru prima de casare în Programul Rabla Clasic
Articolul următor”Brâncuși, de la ucenic la maestru”, miercuri, la Biblioteca Județeană