Ministerul Educației a decis structura anului școlar 2023-2024

Cursurile vor începe pe 11 septembrie și se vor termina pe 21 iunie.

Singura modificare vizează programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde”, deși inițial instituția anunțase că elevii vor avea vacanță de Paște.

„Astăzi, 14 februarie, a fost avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, cu acordul tuturor celor prezenți, Proiectul de Ordin al ministrului educației privind structura anului școlar 2023-2024, în forma pusă în dezbatere publică”, informează Ministerul Educației pe pagina sa de Facebook.

Inițial, Ministerul Educației publicase o altă variantă a calendarului anului școlar 2023-2024, care prevedea că vacanța de primăvară a fost mutată de Paște, vacanța mobilă se poate lua și în martie, iar începutul și finalul cursurilor rămân pe 11 septembrie și 21 iunie. Ulterior, instituția a șters postarea și a revenit cu un alt mesaj.

Acum, ministerul anunță că singura modificare vizează desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde”, care se pot derula până la 26 aprilie.

Ordinul prevede:

Durata cursurilor: 36 de săptămâni

Data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023

Data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024

Săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.

„Decizia ca și anul școlar următor să se structureze în intervale de cursuri și intervale de vacanță este fundamentată, pe de o parte, pe importanța asigurării ritmicității în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an școlar. O evaluare relevantă a impactului organizării anului școlar în intervale de cursuri alternate cu intervale de vacanță se va putea face după încheierea anului școlar 2022-2023. Vom reveni cu ordinul integral, după transmiterea către Monitorul Oficial”, mai precizează Ministerul Educației.

Articolul precedentClienții E.ON Energie România, luați în vizor de hackeri
Articolul următorBancul zilei – Spovedania