UAT-urile vor decide cui atribuie serviciile pentru gestionarea câinilor fără stăpân

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat și urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Senatul a adoptat, pe 22 februarie, în plen, o propunere legislativă de modificare a OUG 155/2001 prin care se stabileşte că unităţile administrativ-teritoriale pot alege cui atribuie serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

„Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân pot fi realizate prin gestiune directă, gestiune delegată şi concesiune în condiţiile legii numai către persoane juridice care pot presta activităţi în domeniul protecţiei animalelor şi către asociaţii sau fundaţii care desfăşoară activităţi în acelaşi domeniu potrivit statutului cu obligaţia asigurării serviciilor medical veterinare contractate cu medici veterinar de liberă practică”, stipulează actul normativ.

Potrivit expunerii de motive, „serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân este un serviciu de utilitate publică şi trebuie lăsat la aprecierea fiecărei unităţi administrativ teritoriale dreptul de a alege modalitatea de încredinţare a acestui serviciu de utilitate publică, respectiv gestiune directă sau gestiune delegată”.

Propunerea legislativă pentru modificarea OUG155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Articolul precedentBancul zilei – Volga și Cadillac-ul
Articolul următorNoi norme legale privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate