Târgul Mărțișorului, deschis de Dragobete- în prezența oficialităților

martisor
Astăzi, s-a deschis Târgul Mărțișorului în municipiul Botoșani, pe Pietonalul Unirii, activitate organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.
Este o obișnuință ca, la astfel de evenimente publice, oficialitățile să se întreacă în discursuri. Pe lângă activitatea propriu-zisă de comercializare a mărțișoarelor handmade, au mai fost organizate și alte acțiuni menite să marcheze deschiderea ediției a XIII a Târgului Mărțișorului.
Astfel, în incinta Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a avut loc vernisajul – ,,Sărbătoare, credință, culoare” despre care a vorbit părintele Gheorghe Grigorași. Lucrările aparțin pictorilor: Alexa Marcel și Alexa Constantin din Botoșani. Ulterior, a avut loc lansarea catalogului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, ,,Mărțișorul – simbol al primăverii și al renașterii”, eveniment prezentat de doamna dr. în etnografie Angela Paveliuc-Olariu. Ulterior, trupa Școlii Populare de Arte Dorohoi coordonată de prof. Mirela Mihai a realizat o scenetă dedicată întâmpinării primăverii.
Până pe 27 februarie, botoșănenii sunt așteptați pe pietonalul Unirii să se bucuriile de mărțișoarele lucrate cu mult drag de iubitorii de artă.
Articolul precedentDragobete-mesagerul iubirii şi vestitorul primăverii la români
Articolul următorDupă vacanță, începe ”Școala Altfel” la Botoșani