Cinema Unirea a fost redeschis publicului

cinema
Se reiau proiecțiile cinematografice la Cinema Unirea, cu aparatură nouă, după o pauză de un an și jumătate, anunță reprezentanții Primăriei Municipiului Botoșani.
De la preluarea cinematografului din administrarea RADEF (Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm), în august 2021, Primăria Municipiului Botoșani a intervenit pe partea de investiții. Prin urmare, a fost necesară sistarea rulării filmelor, având în vedere că s-a intervenit la modernizarea sistemului de proiecție.
Din bugetul local au fost alocați 572.141 de lei, fonduri destinate achiziției unui proiector cinema de ultimă generație, instalație de sunet și ecran nou pentru filme în format 3D.
Noile echipamente au fost puse în funcțiune iar cinematograful a fost redeschis începând de ieri.
În perioada 27 februarie – 2 martie, vor rula filme pentru elevi în cadrul programului „Școala Altfel”.
În fiecare zi sunt așteptați, în medie, 250 de elevi, pentru a viziona producțiile „Motanul încălțat: Ultima dorință” și „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”.
De vineri, 3 martie, cinematograful se redeschide publicului larg, cu producțiile „Motanul încălțat: Ultima dorință”, „Aftersun: A fost odată ca o vară”, „Alibi.com2”, „Assassin Club, liga asasinilor”, „Pil, Aventurile lui Pil”.
Primăria mai precizează că Investițiile în cinematograf continuă în acest an cu reabilitarea treptelor, a grupurilor sanitare și vitrina de afișaj. Vor urma intervenții și pe partea de confort din sala de cinema prin înlocuirea scaunelor și reducerea numărului de locuri de la 500 la 400.
Prețul unui bilet este 15 lei și poate fi achiziționat fizic la casa de la Cinema Unirea, sau online pe Eventbook – https://eventbook.ro/hall/cinema-unirea-botosani.
Biletele pot fi achitate și cu cardul de credit.
Articolul precedentBancul zilei – Lampa magică
Articolul următorMinisterul Educației a publicat proiectele de legi ale educației – „România Educată”