Centru de colectare deșeuri, prin fonduri din PNRR, în comuna Călărași

calarasi
În comuna Călărași va fi amenajat un centru de colectare în care vor putea fi colectate anumite tipuri de deșeuri. Oamenii vor putea duce la CAV(centrul de colectare prin aport voluntar), printre altele, hârtie/carton, plastic, textile, vopsea, medicamente expirate, baterii, electrice/electronice, mobilier din lemn, sticlă, metal, anvelope, deșeuri vegetale, precum și deșeuri provenite din construcții.
În cadrul proiectului, vor fi construite platforme pe care vor fi amplasate containerele și unde vor avea acces autovehiculele cetățenilor care aduc deșeuri și autoutilitarele care vor prelua deșeurile. Centrul va fi împrejmuit, iluminat și dotat cu sistem de supraveghere.
”Este un pas important pe care îl facem pentru colectarea separată în localitatea noastră. Ne dorim să le oferim oamenilor soluțiile necesare, astfel încât să fie evitate situațiile în care deșeurile ajung în mod ilegal pe spațiul public. Astfel, vom avea o localitate curata, primitoare, pe care fiecare dintre noi să o poată numi ,,acasă””, a declarat Elena Vrajotis, primarul comunei Călărași.
Proiectul este finanțat prin fonduri europene din PNRR, având o valoare de 4,6 milioane lei, adică aproximativ 1 milion de euro.
Articolul precedentBotoșaniul zilelor noastre. La pas prin municipiu: astăzi….Strada Mihail Kogălniceanu
Articolul următorBotoșaniul zilelor noastre. La pas prin municipiu: astăzi….Aleea Zorilor