Cîrstea – Swiatek: Soarana atacă semifinalele de la Indian Wells

sorana cirstea indian wells
sorana cirstea indian wells

Programată în această seară, nu înainte de ora 21:15, partida Cîrstea – Swiatek va decide ultima calificată în careul de ași al turneului californian. 

Jucătoarea noastră, locul 83 WTA, a avut până în prezent un parcurs de senzație la Indian Wells. Sorana le-a scos din competiție pe Birrel, Keys (19), Pera și Caroline Garcia, favorita 5 a turneului. De altfel, împotriva franțuzoiacei, românca a bifat doar primul set pierdut în cadrul întrecerii, cu precizarea că duelul cu Madison Keys s-a încheiat după un set și abandonul jucătoarei din Statele Unite.

Totuși, sferturile de la Indian Wells i-au scos în față Soranei cel mai dificil adversar posibil. Poloneza Iga Swiatek este liderul incontestabil al clasamentului WTA, în care are un avans de peste 4000 de puncte în fața celei de-a doua clasate, Aryna Sabalenka.

Statistica evidențiază faptul că Iga a contabilizat doar 3 eșecuri în 19 meciuri disputate în anul 2023. Interesant de precizat: toate eșecurile au venit în finale, poloneza ratând titlurile de la United Cup, Australian Open și Dubai.

Parcursul de la ediția 2023 a Indian Welles confirmă forma constant foarte bună a liderului mondial. Swiatek nu a pierdut niciun set până în sferturile Indian Wells, printre eliminate numărându-se Răducanu și Andreescu, jucătoare cu origini românești. De altfel, Iga are de apărat o performanță majoră la Indian Welles, turneul pe care l-a câștigat anul trecut.

Pentru Sorana Cîrstea calificarea în această fază a întrecerii reprezintă cea mai bună performanță din carieră la Indian Wells, una care îi va asigura și un salt în ierarhia WTA. Dacă se oprește în faza sferturilor, Cîrstea urcă oricum 9 locuri în clasament, până pe poziția a a 74-a.

Articolul precedentSepsi – FCU Craiova 1948: Finala pentru play-off-ul SuperIigii » Echipe probabile & cote
Articolul următorBancul zilei – Operația