Abuzuri și prostituție cu copii instituționalizați din Dorohoi

Mai mulți minori care se aflau în grija statului erau abuzați fizic și obligați să se prostitueze de către șase persoane din Dorohoi. Trei suspecți se află în arest preventiv.

În urma anchetei făcute de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani s-a descoperit că șase persoane, dintre care doi minori. Suspecții racolau tineri minori aflați în grija statului și profitau de aceștia obligându-i să se prostitueze atât în municipiul Dorohoi dar și în comunele învecinate.

Copii instituționalizați era exploatați, abuzați și traficați. Deocamdată s-a ajuns la concluzia că trei minori din sistemul de protecția al statului au fost obligați să se prostitueze în perioada 2022-2023.

În cadrul anchetei lucrătorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani, cu sprijinul celor de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava s-a dispus realizarea mai multor percheziții în municipiile Dorohoi și Botoșani. Au fost ridicate cartele telefonice, telefoane mobile, o tabletă, laptop-uri dar și carduri SD. Patru dintre suspecți au fost reținuți iar alții doi au fost plasați sub control judiciar.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani a hotărât arestarea preventivă a trei dintre suspecți. Cel de-al patrulea inculpat dintre cei reținuți a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Toți cei reținuți sunt cercetați pentru trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu minori și folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

Articolul precedentToaletăm, tăiem…dar cum rămâne cu ceea ce lăsăm în urmă?
Articolul următorCalendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul 2023-2024