Proiect comun de gestionare a migrației

migratie

„Salut lansarea proiectului-pilot care prevede implementarea de către România a mai multor instrumente din domeniul protecției granițelor externe ale Uniunii Europene, precum azilul, returnările și, bineînțeles, managementul frontierelor. Autoritățile noastre vor avea șansa de a arăta partenerilor europeni modul în care bunele practici românești în aceste domenii pot fi implementate la scară largă.

Acest proiect este rezultatul concret al angajamentului pe care țara noastră l-a luat în ceea ce privește soluționarea în mod durabil a migrației. În acest demers de anvergură europeană, România vine cu o experiență care presupune securizarea frontierei externe a UE într-o zonă geografică strategică, gestionarea eficientă a migrației și, implicit, asigurarea unui nivel ridicat de securitate pentru cetățenii europeni.

Punctul de pornire al acestui important proiect-pilot este scrisoarea de intenție semnată azi de comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson și de ministrul român al Afacerilor Interne, Lucian Bode. În acest nou proiect european, contribuției românești i se vor adăuga sprijinul operațional, tehnic și financiar al Comisiei de la Bruxelles și al instituțiilor europene specializate, precum Agenția UE pentru Azil, EUROPOL și FRONTEX.”, premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae-Ionel Ciucă.

Articolul precedentBotoșaniul zilelor noastre. La pas prin municipiu: astăzi…ALEEA MAXIM GORKI
Articolul următorLotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Andorra și Belarus