Schimbări majore la FC Botoșani!

Actuala conducere de la clubul de fotbal din Botoșani lucrează la o nouă reorganizare care va fi pusă în practică începând cu viitorul an competițional organizat de Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal.

În acest moment, la Federaţia Română de Fotbal şi la Liga Profesionistă de Fotbal este înscrisă Asociaţia Fotbal Club Botoşani, formaţie deţinută de grupul „Elsaco”, condus de Valeriu Iftime.

Urmează transformarea clubului de la o asociaţie non-profit (ONG), la o societate pe acţiuni.

Ideea de bază este să se facă o societate pe acțiuni, după care să se poată vinde acțiuni către companii, oameni de afaceri și chiar suporteri. Asta este viziunea actualului finanțator de la FC Botoșani, Valeriu Iftime. El își dorește ca prin această mișcare să aducă bani la club mult mai ușor ca până acum.

„Fiind ONG, nu vine nimeni. Având societate pe acțiuni, sunt mai multe șanse să mai aduc pe cineva. Eu caut oameni din afară. Vinzi acțiuni, este deschisă, se uită lumea…”, explică Valeriu Iftime despre schimbările care vor avea loc în sezonul fotbalistic viitor.

Un prim pas că schimbarea este una foarte serioasă este aducerea companiei Electroalfa ca sponsor la clubul FC Botoșani. Dar acest statut se va schimba în sezonul viitor când clubul va deveni în societate pe acțiuni și atunci compania Electroalfa va fi acționar la noua organizare juridică.

Electroalfa este una dintre cele mai mari companii din ţară, specializată, printre altele, în producţia de confecţii metalice şi de echipamente de medie şi joasă tensiune.

Pe piaţa românească încă din anul 1991, aceasta dispune de patru fabrici în Botoşani, opt reprezentanţe, propriul Centru de Dezvoltare, atingând în anul 2022 o cifră de afaceri de 78 de milioane de euro, ceea ce o transformă într-unul dintre cei mai importanţi jucători ai industriei energetice autohtone.

Patronul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime, a declarat că această colaborare este mult mai importantă decât aspectul financiar, deoarece poate „deschide uşi” şi pentru alţi sponsori importanţi din zona Moldovei care s-ar putea alătura proiectului.

„Pentru mine, importanţi nu sunt neapărat banii pe care Electroalfa îi poate aduce, ci semnalul de încredere dat prin intrarea în acţionariat. Înseamnă că am creat un club credibil”, a declarat Valeriu Iftime.

Articolul precedentȘedință de Guvern: 24.03.2023
Articolul următorBotoșănenii strălucesc la ”Românii au talent”