Drumul Expres Botoșani – Suceava prinde contur

Proiectul de prelungire a Autostrăzii A7 pe relația Suceava – Botoșani face un pas important spre realizare.

Drumul de mare viteză va pleca din apropierea Aeroportului Salcea, din A7, și care va merge prin spatele localităților Dumbrăveni – Huțani – Vlădeni – Baisa, până în zona Mănăstirea Doamnei unde va descărca traficul în viitoarea centură a municipiului Botoșani. Acesta va scurta la 20 km distanța dintre Salcea (Autostrada A7) și viitoarea centură a municipiului Botoșani.

Recent a fost lansată licitația pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare „Elaborarea SF, realizarea documentaţiei tehnice pentru Autorizaţia de Construire, obţinerea Autorizaţiei de Construire şi elaborarea Proiectului Tehnic pentru obiectivul de investiţii Drum expres A7 Suceava – Botoşani”.

Ofertele pot fi depuse până pe data de 2 mai.

Valoarea totală a contractului scos la licitație este 21,2 milioane de lei, TVA inclus TVA.

Patru autorități locale – Consiliul Județean Botoșani, Primăria Botoșani, Consiliul Județean Suceava și Primăria Suceava – și-au asumat să realizeze împreună documentația tehnică pentru acest proiect.

Cele patru autorități locale vor contribui, în părți egale, pentru asigurarea cofinanțării de 2%, în timp ce 98% din sumă fiind asigurată din fonduri europene, Programul de Transport 2021-2027.

Proiectul este realizat prin intermediul unui parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, administrațiile din cele două județe: consiliile județene și primăriile municipiilor reședință.

Exproprierile de terenuri se vor face pentru regimul de autostradă. Diferența între cele două tipuri de drum de mare viteză constă în faptul că autostrada prevede și banda de urgență, iar limita maximă de viteză este de 130 de kilometri la oră.

Prin realizarea drumului de mare viteză se va reduce timpul în care se va parcurge distanța de la Botoșani la Suceava la aproximativ 15-20 minute.

Articolul precedentBancul zilei – Fumatul este dăunător
Articolul următorBotoșaniul zilelor noastre. La pas prin municipiu: astăzi… STRADA MIHAIL KOGĂLNICEANU