Procesiune de Florii, în municipiul Dorohoi

Procesiune florii
Sâmbătă, în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Protopopiatul Dorohoi a organizat, în municipiul Dorohoi Procesiunea de Florii la care a participat peste 400 de credincioși.
La ora 13.00 s-a săvârșit vecernia la Biserica Sfânta Vineri (Parohia Sfântul Dumitru), după care, intonând cântări specifice momentului, s-a plecat în procesiune pe traseul Bulevardul Victoriei, strada Dimitrie Pompeiu, pietonal, strada Grigore Ghica, catedrala „Adormirea Maicii Domnului” Dorohoi și s-a încheiat la Bisericuța de lemn „Nașterea Maicii Domnului” Vârgolici, unde s-a citit acatistul și rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor.
Corul „Haris” al Seminarului Teologic Dorohoi a încheiat prin susținerea unui concert, iar părintele protopop Stelian Ciurciun a rostit un cuvânt de învățătură și de mulțumire pentru toate.
Procesiunea de Florii simbolizează intrarea lui Iisus în Ierusalim. Ramurile de salcie sfinţite la Biserică se împart credincioşilor, care le pun, sub formă de cununiţă, la icoane sau la intrarea în case.
În aceeași zi, au fost organizate procesiunile de Florii și la Darabani și Săveni. Procesiunea de Florii în municipiul Botoșani s-a amânat pe 22 aprilie, când va fi prezent și Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.
Articolul precedentToate drumurile naționale deschise, 5 drumuri județene încă închise circulației
Articolul următorZiua Internațională a Romilor, celebrată în orașul Ștefănești