Botoșăneni campioni la Campionatul European de Qwan Ki Do

DAO
În perioada 14-16 aprilie 2023 s-a desfășurat în Lausitz Arena din orașul Cottbus, Germania, cea de-a doisprezecea ediție a Campionatului European de Qwan Ki Do, unde au concurat 200 sportivi din 16 țări.
Sportivii Clubului Dao Botoșani ce au făcut parte din lotul României au obținut rezultate remarcabile.
Jâjâie Florin – a obținut locul 2 la proba de luptă cu echipa seniori (Giao Dau – Qwan ki do) și locul 3 la proba tehnică individuală cu arme (Thao Lo- Co Vo Dao)
Agachi Narcis Daniel – a obținut locul 1 la proba lupte arme ( Giao Dau- Co Vo Dao), locul 2 la proba lupte cu echipa (Giao Dau- Qwan ki do) și locul 2 la proba înlănțuire arme cu lama (Song luyen- Co Vo Dao)
“Suntem mândri pentru că am reprezentat România cu succes la acest Campionat European. România a obținut locul 1 în clasamentul Națiunilor. Ne-am bucurat de reîntâlnirea cu sportivii celorlalte țări participante, după o perioadă de 5 ani fără confruntare la probele de contact. Este extraordinar să trăim emoția competiției, să primim încurajările frenetice ale galeriei. Atât colegii si prietenii dragi care au realizat această deplasare la Cottbus, cât și susținătorii din țară care ne-au urmărit online ne-au transmis energia lor pozitivă. Cât privește rezultatele obținute, acestea vin să confirme pregătirea de calitate pe care am primit-o din partea instructorilor lotului Național : Giam Su Nica Teodor și Giam Su Nica Stefan sub îndrumarea directă a directorului Tehnic Chan Su Covaci Ovidiu. Aceasta pregătire reprezintă o perfecționare în practica noastră de peste 20 de ani sub îndrumarea instructorului și mentorului nostru Vo Su Țurcanu Eugen. Îi mulțumim pentru că a făcut un efort deosebit, realizând această deplasare pentru a ne susține pe parcursul evoluției noastre”, este mesajul celor doi campioni.
Jâjâie Florin și Agachi Narcis Daniel sunt sportivi ai Clubului DAO Botoșani, fiind susținuți pe parcursul evoluției lor de către Eugen Cristian Țurcanu, coordonatorul tehnic al CS DAO.
”În 22-23 de ani de când lucrăm împreună, loialitatea, tenacitatea, abnegația și talentul lor și-au spus cuvântul. Trebuie precizat că nu se fac campioni peste noapte, nu se nasc singuri și nu apar de undeva din cer în loturile naționale. Campionii se nasc în cluburile de provincie și trebuie să existe ochiul acela care vede, care formează, care ridică ca apoi să ajungă în sferele înalte ale performanței. Este și cazul celor doi, ambii oameni cu responsabilități, cu joburi, cu familie, cu copii, cu obligații, dar iată că se poate și la 30 și ceva de ani să faci performanță, să fii în echipa de seniori a României, se poate să faci să cânte imnul pentru tine. Trebuie spus că această deplasare s-a făcut din veniturile Federației Române de Arte Marțiale și cu sprijinul sponsorilor locali cărora le mulțumim. Din păcate, inconsecvența cu care susține municipalitatea sportul este notorie. Într-un an dă cu două mâini, trei ani nu dă deloc sau finanțează în septembrie și anul sportiv abia începe, în noiembrie închid finanțarea și nu mai reușești să ai predictibilitate și prognoză pe anii următori încât să faci o pregătire concentrată și coerentă. Cu alte cuvinte, ne-am descurcat cum am putut, cum am făcut-o de fiecare dată și am ajuns la aceste rezultate minunate”, a spus Eugen Țurcanu.
Felicitări, campionilor!
Articolul precedentSimpozion “Comunitatea armeană din Botoșani și genocidul armenilor”
Articolul următorBotoșăneanca Loredana Toma – TREI MEDALII DE AUR la Campionatul European de Haltere