Admitere în școli de poliție, jandarmi și pompieri 2023. Înscrierile se fac online

Ministerului Afacerilor Interne (MAI) anunță deschiderea unei noi sesiuni de admitere în școlile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri, fiind scoase la concurs aproape 2.900 de locuri.

Potrivit MAI, în sesiunea aprilie-iunie 2023, locurile disponibile în școlile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri sunt în număr de 2.880.

Repartizarea locurilor pe școli este următoarea:

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina – 1.340;

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca – 300;

Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea – 240;

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 350;

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 350;

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300.

Cererile de înscriere trebuie transmise, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, până pe 5 mai 2023, inclusiv sâmbăta și duminica.

După transmiterea cererii, candidații vor trebui să depună la dosar, până în data de 15 mai 2023, toate documentele solicitate de școala la care au făcut cererea.

Examenele vor consta în evaluarea cunoștințelor teoretice și evaluarea performanței fizice. Proba de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 19 – 24 mai 2023, în timp ce proba de evaluare a cunoștințelor are loc în data de 27 mai 2023.

Spre deosebire de anii trecuți, proba de evaluare a cunoștințelor se va susține la sediul școlilor.

Proba de evaluare a cunoștințelor va consta într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislație specifică MAI, precum și a instituțiilor politice ale statului, educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.

Rezultatele finale ale admiterii se vor afișa la sediul școlilor și vor fi postate pe site-ul oficial al acestora până la data de 30 iunie 2023.

Mai multe detalii privind organizarea și desfășurarea, în sesiunea aprilie – iunie 2023, a concursurilor de admitere în unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne pot fi obținute accesând site-ul MAI, secțiunea Carieră/ Instituții de învățământ/formare profesională.

Articolul precedentBancul zilei – Gătitul și filmele porno
Articolul următorÎnmatriculare şi radiere online a autovehiculelor