Expoziție inedită la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești

Printre primii care au fost prezenți la deschiderea expoziției ”Ștergarul Utilitate, Artă, Simbol” s-a numărat și primarul orașului Ștefănești, Florin Buțura care a îndemnat pe iubitorii de artă să treacă pragul muzeului.
”Localitățile nu sunt doar locurile unde oamenii muncesc și trăiesc. Ele sunt și parte a moștenirii pe care o primim și oa transmitem mai departe, expresii vizuale și simboluri ale culturii, istoriei și tradiției. Dacă aveți timp, treceți pragul muzeului nostru!”, a spus primarul Florin Buțura.
Expoziția aduce în fața publicului iubitor de artă populară 47 de ștergare din patrimoniul muzeului, lucrate în gospodăriile din zona județului Botoșani.
Sunt expuse ștergare având multiple întrebuințări (ștergare de uz casnic, ștergare pentru împodobirea interiorului locuinței, ștergare folosite la evenimentele importante din viață: naștere, nuntă, înmormântare), atent lucrate, împodobite cu diverse motive decorative: geometrice, vegetale, florale, avimorfe, zoomorfe și antropomorfe, în nuanțe de roșu și negru Expoziția specifice zonei.
Expoziția va putea fi admirată în perioada 28 aprilie – 2 iunie 2023.
Articolul precedentAnunț de intenție Primăria Mihai Eminescu – Solicitare ofertă de preț cumpărare teren
Articolul următorBotoșăneanul Rareș Prisacariu ajunge în FINALA „Românii au talent”