„Laboratorul curiozității”, locul unde vom descoperi știința interactivă și distractivă

Experiența „Laborator” este o experiență interdisciplinară special concepută pentru a stârni curiozitatea copiilor pentru domeniile științei.

Muzeul de Științele Naturii Dorohoi și Eventera vă invită, în perioada 2-12 mai 2023, în „Laboratorul curiozității”.

Evenimentul este adresat copiilor cu vârste între 5 și 14 ani și își propune să le ofere acestora o experiență educațională nonformală care să le deschidă simțurile pentru știință.

În perioada 2-12 mai, din oră în oră, în intervalul 09.00-17.00, sunteți așteptați la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi să descoperiți știința interactiv și distractiv prin intermediul expoziției de știință interactivă „Laboratorul curiozității”.

În zona de biologie veți descoperi cum funcționează organele de simț, ce curiozități ascunde corpul uman, veți analiza pe baza unei instalații interactive cum funcționează creierul. Tot aici veți vedea prin ochii oamenilor care au defecte de vedere, vă veți testa simțurile, veți descoperi printr-un microscop părți din lumea vie precum sângele de broască sau piciorul de muscă.

Turul ghidat în „Laboratorul curiozității” va continua cu o serie de experimente de fizică, mecanică, optică și acustică. Aici veți face curcubeie, veți îmbina puzzle-uri cu oglinzi sau veți îndoi creioane în apă.

Tot în zona de fizică veți vedea invizibilul cu efectul Schlieren, sunetul cu experimente de cimatică, dar și matematica prin Figurile lui Lissajous.

De asemenea, veți afla cum zboară avioanele cu principiul Bernoulli, veți desena cu un pendul gravitațional și veți aprinde becuri cu o bobină Tesla.

La final, copiii vor fi provocați să-și testeze logica, perspicacitatea, dar și capacitatea de soluționare a problemelor prin asamblarea de mecanisme cu roți dințate și puzzle-uri logice.

Experiența „Laborator” este o experiență interdisciplinară special concepută pentru a stârni curiozitatea copiilor pentru domeniile științei. În „Laboratorul curiozității” li se vor deschide simțurile pentru a explora știința, vor face corelații, vor răspunde la întrebări și se vor bucura de curiozitate.

Expozițiile „Laborator” au fost organizate în peste 10 orașe, în cele mai importante muzee din țară și au implicat peste 50.000 de copii, alături de cadre didactice și de profesori.

Un tur ghidat în „Laboratorul curiozității” durează aproximativ 50 de minute, iar tururile se desfășoară din oră în oră în intervalul 09.00-17.00. Prețul unui bilet este de 13 lei de persoană.

Pentru rezervări puteți suna la 0766.704.668 (Camelia Cojan), puteți trimite mesaje folosind WhatsApp, sau puteți trimite e-mail la [email protected], iar pentru mai multe informații despre desfășurarea expoziției puteți vizita pagina de Facebook https://www.facebook.com/Laborator.ro/.

Articolul precedentBancul zilei – La radio
Articolul următor10.000 de voturi pentru „Botoșani – Tărâmul Sfinților”