Premii acordate câştigătorilor Olimpiadelor de Limba rusă maternă şi Limba croată maternă

Câştigătorii celei de-a 27-a ediţii a Olimpiadei de Limba rusă maternă şi a celei de-a 19-a ediţii a Olimpiadei de Limba croată maternă au fost premiaţi, duminică, la Botoşani, în cadrul unei festivităţi desfăşurate la Cinema Unirea.

Competiţiile găzduite de municipiul Botoşani s-au desfăşurat sâmbătă, la ele participând 64 de elevi. La Olimpiada de Limba rusă maternă au concurat 48 de elevi din clasele VII-XII, proveniţi din judeţele Brăila, Botoşani, Iaşi, Constanţa, Suceava, Tulcea şi municipiul Bucureşti, iar la cea de Limbă croată maternă un număr de 16 elevi din clasele VII-XII din judeţul Caraş-Severin.

Câştigătorii Olimpiadei de Limba rusă sunt: Yelizaveta Boklach din Brăila (clasa a VII-a), Anamaria Ignat din Sarichioi, judeţul Tulcea (clasa a VIII-a), Taisia Haralambie din Tulcea (clasa a IX-a), Maria Sabrina Stadniţchi din Bucureşti (clasa a X-a), Vladimir Ivanov din Botoşani (clasa a XI-a) şi Alexandru Alistarh din Hârşova, judeţul Constanţa (clasa a XII-a).

La Olimpiada de Limba croată maternă primul loc a fost ocupat de Iadranca Anca Filca din Caraşova (clasa a VII-a), Alessia Petra Stoica din Caraşova (clasa a VIII-a), Patricia Beatrice Filca din Lupac (clasa a VIII-a), Mateja Turkalj din Caraşova (clasa a XI-a) şi Luka Mihai Filca din Caraşova (clasa a XII-a).

Fiecare elev care s-a clasat pe prima poziţie a primit din partea Ministerului Educaţiei un premiu de 1.000 de lei.

Articolul precedentBancul zilei – La bancă
Articolul următorPartidul Național Liberal susține și încurajează familiile prin măsuri concrete