Mercuri, 17 mai – grevă de avertisment a profesorilor

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Educatie „SPIRU HARET” si Federatia Nationala Sindicala „ALMA MATER organizeaza un mars de protest, in Bucuresti, Romania, miercuri, 10 mai 2023. Inquam Photos / Bogdan Buda
„Cum să poți începe o carieră cu 2500 de lei?!”
„După cinci luni de proteste, referendumul a fost pentru declanșarea grevei generale”. Peste 70% dintre cadrele didactice au optat pentru grevă, au anunțat sindicatele.
Președintele întârzie să susțină educația, iar de proiectul România Educata se va alege praful. Astăzi vin în Educație cei cu notele cele mai mici, care nu au locuri în alta parte”, a declarat și Anton Hadăr, lider al Federației Naționale Sindicale Alma Mater.
Printre revendicările sindicatelor din educație, se numără și:
• Majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic;
• Plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic;
• Acordarea drepturilor prevăzute în legislația în vigoare și contractele colective de muncă aplicabile (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat etc.).
Articolul precedentCopiii talentați ai Botoșanilor, prezenți la televiziunile naționale
Articolul următorLa pas prin municipiu….astăzi Strada Călugăreni