Săptămâna verde – un succes condiționat de ieșirea din clasă

Apropierea sfârșitului de an școlar a adus în școli programul „Săptămâna verde”, o premieră pentru învățământul românesc, o inițiativă costând în dedicarea a cinci zile de școală activităților de protecție a mediului.

La Colegiul Național „A.T. Laurian” s-au realizat activități de mare interes pentru elevi, mai ales pentru că acestea au ieșit din tipicul orelor de curs. Amenajarea mediului înconjurător prin curățenia clasei, realizarea unei picturi de mari dimensiuni, sub coordonarea profesoarei Talida Grunzac, care să aducă frumusețea pe fațadele bătrânului colegiu, dar și excursiile în natură au fost la ordinea zilelor din această perioadă.

Pentru excursii s-au orientat către zone apropiate, pornind la drumeții prin Botoșani, dar și prin Suceava. Astfel, clasele a IX-a B, a IX-a D, a IX-a F și a XI-a B, coordonate de profesorii Elena Alecsa, Irina Munteanu și Mihaela Ciobanu, au vizitat o plantație de lavandă și pădurea de la Vorona, unde au stat de vorbă cu inginerul de industrie alimentară Maria Ștefan și inginerul silvic Bogdan Nechita, șeful districtului „Ocolul Silvic Botoșani”, aflând astfel lucruri neștiute despre plante și veleitățile lor curative.

Cea de a doua excursie a fost la Moldovița, unde nu au ratat celebra Mocăniță și unde drumețiile le-au fost pregătite prin discuțiile cu specialiștii din domeniul silvic.

„Bineînțeles că am fost încântați de activități, ideea săptămânii verzi este bună dacă se și iese din clase. Noi am realizat și tricouri tematice ca să ne pregătim de această perioadă. Ne-a mai prins și ploaia pe ici, pe colo, dar per total a fost foarte fain. Mulțumim profesorilor și însoțitorilor!”, este mesajul Iarinei Platon, elevă a clasei a IX-a F, a Colegiului Național „A.T. Laurian”.

Articolul precedentGreva profesorilor continuă și marți
Articolul următor„Sfinții Închisorilor”, la a VI-a ediție